SPIKE NLOS: Η Ελλάδα πρέπει να οπλίσει «τα πάντα» με τους Ισραηλινούς πυραύλους

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Όσο η χώρα μας πλησιάζει στην απόκτηση κρίσιμων στρατιωτικών δυνατοτήτων μέσω της προμήθειας των σύγχρονων πυραύλων SPIKE NLOS, οι γείτονες νιώθουν την «ανάσα» των ελληνικών όπλων όλο και πιο κοντά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταραχή των Τουρκικών ΜΜΕ και η προσπάθεια κουκουλώματος της επικείμενης προμήθειας των Ισραηλινών φονικών αντιαρματικών πυραύλων από την Ελλάδα.

Εμβέλεια εκτός των συνηθισμένων

SPIKE NLOS: Η Ελλάδα πρέπει να οπλίσει «τα πάντα» με τους Ισραηλινούς πυραύλους - NEMESIS HD
PHOTO By IDF Spokesperson’s Unit, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106154272

Η δυνατότητα καταστροφής των εχθρικών μηχανοκίνητων σχηματισμών και όχι μόνο αυξάνεται κατακόρυφα, με ένα όπλο όπως οι SPIKE NLOS που έχουν την δυνατότητα να απαγορεύσουν από ασφαλή απόσταση οποιαδήποτε εχθρική επιθετική ενέργεια κατά των ελληνικών αμυντικών θέσεων.

Η Αεροπορία Στρατού αποκτά ένα όπλο που μετατρέπει τα AH-64 Apache της σε φονιάδες που πλέον δεν περιορίζονται απο τους πυραύλους HELLFIRE των 8 με 11 χλμ. αλλά αυξάνει κατακόρυφα την εμβέλεια τους στα 32 με 50χλμ.

Όπως έχουμε ήδη ενημέρωσει μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα ο Αμερικανικός Στρατός έχει επιλέξει τους SPIKE NLOS για τα APACHE του. Ένα Αμερικανικό Apache μάλιστα δοκίμασε έναν προηγούμενης γενιάς πύραυλο SPIKE NLOS και χτύπησε με επιτυχία έναν στόχο 32 χιλιόμετρα μακριά στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης.

Δεν χρειάζεται νομίζω να εξηγήσουμε τι δυνατότητες θα προσδώσει η νέα έκδοση αν επιλεχθεί που φτάνει σε εμβέλειες 50χλμ.

Τα οχήματα

Από ότι «ακούγεται» ο Στρατός Ξηράς θα προμηθευτεί και οχήματα φορείς των SPIKE NLOS χωρίς να είναι ακόμα γνωστό ποιά θα είναι αυτά π.χ (Sandcat Plasan, JLTV) ή αν θα προχωρήσει σε μετρατροπή των υφισταμένων οχημάτων όπως είναι τα M113 ή τα M1117.

SPIKE NLOS OSHKOSH JLTV - NEMESIS HD
JLTV PHOTO: Defense Visual Information Distribution Service

Ευκίνητα οχήματα θα μπορούν φορτωμένα με τα συστήματα των πυραύλων SPIKE NLOS να πλήξουν από απόσταση 30 με 32 χιλιόμετρα εχθρικές δυνάμεις που δεν θα περιμένουν σε καμία περίπτωση να δεχθούν βροχή απο πυραύλους.

Η έκδοση NLOS των πυραύλων Spike έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια από οποιαδήποτε έκδοση των πυραύλων Spike που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Το NLOS είναι ένα ακρωνύμιο που σημαίνει “non line of sight” (Δηλαδή: εκτός οπτικής επαφής).

SPIKE NLOS: Η Ελλάδα πρέπει να οπλίσει «τα πάντα» με τους Ισραηλινούς πυραύλους - NEMESIS HD
PHOTO By Smuconlaw – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31323509

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται τόσο για την έκδοση NLOS όσο και για τις υπόλοιπες εκδόσεις με διάφορες συναντήσεις να έχουν ήδη γίνει στις αρμόδιες επιτροπές.

Το Πολεμικό Ναυτικό οπλίζει τα μικρότερα σκάφη

Μέσω της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων είχε γίνει γνωστό ότι το Πολεμικό Ναυτικό θέλει και αυτό συμμετοχή στην προμήθεια των Ισραηλινών πυραύλων τύπου SPIKE NLOS και όχι μόνο.

PHOTO: ΓΕΝ

Το Πολεμικό Ναυτικό θα δώσει με λίγα χρήματα νέα πνοή από ότι φαίνεται στις κανονιοφόρους κλάσης «ΜΑΧΗΤΗΣ» και πιθανότητα και στα MARK V των ειδικών δυνάμεων που πρόσφατα αποκτήσαμε απο τις ΗΠΑ με την εγκατάσταση των NAVAL SPIKE NLOS.

Με λίγα λόγια

Η προμήθεια των συγκεκριμένων πυραύλων θα έπρεπε να έχει γίνει σίγουρα νωρίτερα όμως και τώρα αν πάνε όλα σωστά και γρήγορα, η χώρα θα αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα που θα κάνει οποιοδήποτε εχθρό να το σκεφτεί αρκετά καλύτερα πριν επιχειρήσει κάτι εναντίον μας.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

AAV-7 | Ερωταπαντήσεις για την προοπτική ένταξης του στον ΕΣ

Στο άρθρο αυτό θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση για...

Doha Class/FCx-30: Όσα ξέρουμε για την ιταλική κορβέτα

Al Zubarah / Doha Class του Ναυτικού του ΚατάρΤο...