ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Νέα απόφαση της Σαουδικής Αραβίας

ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Νέα απόφαση της Σαουδικής Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία θα κλείσει 8 τουρκικά σχολεία που λειτουργούν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ και σε άλλες επαρχίες στα τέλη του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 αναφέρει η Daily Sabah.

Το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε την απόφαση σε γραπτή μορφή στα σχολεία των βορειοδυτικών επαρχιών Ταμπούκ, Ριάντ, Τα’αν και Τζέντα.

Τα τουρκικά σχολεία στις επαρχίες Μέκκας και Μεδίνας θα υπόκεινται επίσης στην ίδια απόφαση.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι επισκέφθηκαν επίσης τα τουρκικά σχολεία στις επαρχίες Νταμάμ και Αμπά για να ενημερώσουν τις σχολικές αρχές σχετικά με την απόφαση.

Στην απόφαση, το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε:

“Οι δραστηριότητες στα τουρκικά σχολεία θα τερματιστούν στο τέλος αυτού του ακαδημαϊκού έτους, θα παρασχεθεί διευκόλυνση στους μαθητές να εγγραφούν στα σχολεία της επιλογής τους και οι σχολικές διοικήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς για την απόφαση”.

H απόφαση αυτη αναφέρει ρητά οτι τα Τουρκικά Σχολεία στο Ριάντ, τη Τζέντα, το Ταμπούκ, το Νταμάμ, το Τα’αν, την Άμπα, τη Μέκκα και τη Μεδίνα θα κλείσουν μέχρι τα τέλη του έτους

Υπενθυμίζεται όπως σας είχαμε αναφέρει στο NEMESISHD.GR οτι είχε προηγηθεί η απόφαση να κλέισουν τα Τουρκικά σχολεία της Μεδίνας και της Μέκκας.

Share
Translate »