ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Κουρδική Βόμβα σε λεωφορείο

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Κουρδική Βόμβα σε λεωφορείο

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο φερόμενα μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) για την τοποθέτηση πέντε κιλών εκρηκτικών σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη.

Την Τετάρτη, η Τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στον πιο πολυσύχναστο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης, οπου βρέθηκαν τα πλαστικά εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί κάτω από οχήματα.

Τα εκρηκτικά με τηλεχειρισμό και μηχανισμούς χρονομέτρησης είχαν κρυφτεί μέσα σε έξι χαρτοκιβώτια τσιγάρων, με κάμερα ασφαλείας να καταγράφει μέλη του PKK να φθάνουν στο σταθμό των λεωφορείων λίγες ώρες πριν βρεθούν τα εκρηκτικά.

“Σήμερα η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέτρεψε σημαντική τρομοκρατική επίθεση. Χάρη στην επαγρύπνηση της αστυνομίας μας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός με 5 κιλά εκρηκτικών ανακαλύφθηκε σε έναν σταθμό λεωφορείων. Τον απενεργοποιήσαμε. Δύο άνδρες που εγκατέστησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς συνελήφθησαν και βρίσκονται υπό κράτηση”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Share
Translate »