ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Πετάνε τους Τούρκους έξω από τη Μέκκα και τη Μεδίνα

Ο Γενικός Διευθυντής Ανώτατης και Εξωτερικής Εκπαίδευσης της Τουρκίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε τα τουρκικά σχολεία, ειδικά στη Μέκκα και τη Μεδίνα, στο τέλος του 2020 παρά τις τουρκικές πρωτοβουλίες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τουρκικά σχολεία σε 5 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας αλλά υπάρχουν προβλήματα.

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της επιτροπής για τις τουρκικές κοινότητες του εξωτερικού δήλωσε ότι η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτη και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν πρέπει να επηρεάσουν τους Τούρκους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τούρκος βουλευτής δήλωσε ότι είναι “εξαιρετικά λυπηρό” το γεγονός ότι τα σχολεία στη Σαουδική Αραβία έκλεισαν και πρόσθεσε: “Υπάρχει μεγάλη θυματοποίηση όσον αφορά τη διδασκαλία τουρκικών στα παιδιά πολλών από τους πολίτες μας που ζουν εκεί. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη.

Η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει επίσης κυρώσεις και μποϊκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Τα κράτη μπορεί να έχουν προβλήματα μεταξύ τους, αλλά οι πολίτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Αυτό το λάθος πρέπει να αντιστραφεί το συντομότερο δυνατό.”

“Οι σχέσεις μας είναι κακές με τους γείτονές μας, τους συμμάχους και σχεδόν όλες τις χώρες της περιοχής, με τις οποίες είχαμε καλές σχέσεις στο παρελθόν. Η Τουρκία πρέπει να φτάσει σε ένα σημείο όπου να δημιουργεί καλές σχέσεις με τους γείτονές της και τις χώρες της περιοχής αντί να απομονώνεται πολιτικά.

Θα πρέπει με τους γείτονές μας και τις χώρες της περιοχής να αναπτυχθούν υγιείς σχέσεις που θα προστατεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Πρέπει επίσης να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τη στάση της Σαουδικής Αραβίας και τα προβλήματα μεταξύ των χωρών μας δεν πρέπει να θυματοποιήσουν τους πολίτες μας” συνέχισε.

Share