Ξεκίνησε η ναυπήγηση της Φρεγάτας ΦΟΡΜΙΩΝ κλάσης «ΚΙΜΩΝ» / FDI HN

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε ένα νέο σημαντικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό, η κοπή του πρώτου ελάσματος (steel-cutting – χάλυβα) για την τρίτη φρεγάτα FDI της Ελλάδας με όνομα Φ/Γ ΦΟΡΜΙΩΝ, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας λίγες μέρες μετά την κοπή του πρώτου ελάσματος για την δεύτερη φρεγάτα.

Το πρόγραμμα FDI, παλαιότερα γνωστό ως FTI, ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία για να εκπληρώσει την απαίτηση του Γαλλικού Ναυτικού για στόλο φρεγατών “μεσαίου μεγέθους” που θα συμπληρώνουν τις υπάρχουσες φρεγάτες αντιαεροπορικού πολέμου κατηγορίας Horizon και πλέον αποτελεί κομμάτι του εκσυχρονισμένου προγράμματος φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με την απόκτηση των προηγμένων φρεγατών κλάσης «ΚΙΜΩΝ» (γνωστές και ως FDI HN,BELHARRA), το Πολεμικό Ναυτικό έκανε ένα σημαντικό άλμα στις επιχειρησιακές δυνατότητες του. Η συμφωνία με την Naval Group θα προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό τρεις έως τέσσερις φρεγάτες του τύπου, ανάλογα με το αν η προαίρεση (option) θα ασκηθεί.

https://twitter.com/navalgroup/status/1683452039966121984

Αυτές οι φρεγάτες διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες αεράμυνας περιοχής, ενώ ενσωματώνουν πολυάριθμες τεχνολογίες αιχμής που σχετίζονται με τη διαχείριση δεδομένων, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και διάφορους άλλους τομείς.

Η ανάλογη κοπή του πρώτου ελάσματος για την δεύτερη φρεγάτα FDI HN «ΝΕΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου. Η SALAMIS Shipyards, συμμετέχει στο πρόγραμμα φρεγατών FDI, με ποσοστό κατασκευής κάποιων block με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας.

Καθώς ξεκινά η κατασκευή της τρίτης φρεγάτας FDI, το Πολεμικό Ναυτικό μετράει αντίστροφα μέχρι την παράδοση της σε διαμόρφωση πλήρους οπλισμού (Standard 2) το 2026. Η συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για την ανάπτυξη αυτών των προηγμένων φρεγατών μέσω της NAVAL GROUP συμβολίζουν τον διαρκή δεσμό μεταξύ των δύο εθνών και ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω κοινές αμυντικές συμφωνίες.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

MIM-23 HAWK: Το αντιαεροπορικό μέσης εμβέλειας του Στρατού Ξηράς

Το κύριο αντιαεροπορικό σύστημα του Στρατού Ξηράς, αλλά και...