Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ουκρανικά Drone διαπέρασαν ξανά την άμυνα της Μόσχας – «Ο Πούτιν δεν μπορεί να ελέγξει τους ουρανούς» λέει ο Andriy Yusov

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια τολμηρή επιχείρηση προχώρησαν το πρωί οι Ουκρανοί καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να εξαπέλυσαν επίθεση με αδιευκρίνιστο αριθμό μη επανδρωμένων (drone) στη Μόσχα τη Δευτέρα, εγείροντας ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, κατά την οποία ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβη κοντά στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ενώ ο ρωσικός στρατός απάντησε με νέα πλήγματα στη νότια Ουκρανία.

Ουκρανικά Drone διαπέρασαν ξανά την άμυνα της Μόσχας - «Ο Πούτιν δεν μπορεί να ελέγξει τους ουρανούς» λέει ο Andriy Yusov
PHOTO: EDIT NEMESIS HD MULTIPLE TWITTER SOURCES

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν επιβεβαίωσε ότι οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο δύο κτίρια στην Ρωσική πρωτεύουσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ωστόσο, η επίθεση ταρακούνησε την πόλη καθώς ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβη στoν αυτοκινητόδρομο στο Komsomolsky, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και προκαλώντας ζημιές σε ένα κοντινό κτίριο.

Ένα άλλο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να χτύπησε σήμερα μια αποθήκη πυρομαχικών στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απάντησε γρήγορα, κατηγορώντας το Κίεβο και χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως τρομοκρατικές ενέργειες. Το Ρωσικό ΥΠΑΜ ισχυρίστηκε ότι αναχαίτισε δύο από τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με το ένα από αυτά να πέφτει επικίνδυνα κοντά στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, μίλησε στην Kyiv Post, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση με τα drone καταδεικνύει την αδυναμία του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ελέγξει πλήρως τους ρωσικούς ουρανούς, ακόμη και για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων. Σε μια τολμηρή προειδοποίηση, ο Yusov προέβλεψε ότι τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά και θα εντατικοποιηθούν στο μέλλον, χωρίς φυσικά να αναφέρει ανάληψη ευθύνης από την Ουκρανία για την επίθεση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα