Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ για τα Ελληνικά νησιά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας πήραν για άλλη μια φορα οι ΗΠΑ με το State Department να υποστηρίζει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου δεδομένης της τουρκικής απειλής.

Συγκεκριμένα, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του State Department, Ned Price, ρωτήθηκε ποια είναι η θέση των ΗΠΑ σε σχέση με τον οπλισμό των ελληνικών νησιών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ο Ned Price απάντησε:

«Η θέση μας σχετικά με αυτό είναι η ίδια που ακούσατε πριν από μερικές εβδομάδες, και η κυριαρχία και το έδαφος – η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται.

U.S. Army National Guard photo by Sgt. Renee Seruntine

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ –την Ελλάδα και την Τουρκία σε αυτή την περίπτωση– να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους μέσω της διπλωματίας. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, φυσικά, είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι. Είναι βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να τους παροτρύνουμε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department.

Διαβάστε ακόμα: Καθελκύστηκε το Fujian: Το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα