Σε γραπτή απάντηση της, η Babcock International ενημερώσε για την πορεία του προγράμματος των Βρετανικών φρεγατών Type 31, την Επιτροπή Σκωτικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της έρευνας για τις ναυπηγικές δυνατότητες.

Σύμφωνα με την επίσημη απαντήση της Babcock International:
«Η Babcock κατασκευάζει αυτήν τη στιγμή την φρεγάτα νέας γενιάς, Type 31 του Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) στις εγκαταστάσεις μας στο Rosyth.
Θα κατασκευαστούν πέντε φρεγάτες Type 31, για τις οποίες κόπηκε ο χάλυβας για το πρώτο σκάφος, το HMS Venturer τον Σεπτέμβριο του 2021 με το πρώτο πλοίο να αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2025.
Για να παραδοθούν και τα πέντε πλοία έως το 2028, έχει γίνει παράλληλη ναυπήγηση μέσω της μεθοδολογίας του προγράμματος επενδύσεων και συμβάσεων προμηθευτών» αναφέρει η σημεία της απάντησης της η Babcock International.
Υπενθυμίζουμε ότι, οι φρεγάτες Type 31 είχαν προταθεί και για την Ελλάδα κατα την διάρκεια του διαγωνισμού φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με την εξαγωγική ονομασία ArrowHead 140.
Διαβάστε ακόμα: Ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ για τα Ελληνικά νησιά

