Μετάβαση στο περιεχόμενο
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα · Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026

LIVE

Stoke Space: Υπό όρους δάνειο 150 εκατ. δολαρίων από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ για δεύτερη εξέδρα εκτόξευσης στη Φλόριντα Sea Giraffe AMB D: Το νέο ναυτικό ραντάρ της Saab με εμβέλεια έως 250 χλμ. για εναέριους στόχους CRISTAL: Ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου παρακολούθησης των πάγων και πέρασε τις πρώτες δοκιμές Intracom Defense: Τα υβριδικά συστήματα HEPS δοκιμάστηκαν σε ασκήσεις του αμερικανικού στρατού – Απολογισμός από την AUSA 2026 Arrowhead 140: Η Babcock ετοιμάζει πρόταση στο Αμερικανικό Ναυτικό για τη νέα φρεγάτα – Πιθανή σύμπραξη με την HII Saab: Γραμμή συναρμολόγησης για Gripen E στον Καναδά, αν η Οτάβα επιλέξει το σουηδικό μαχητικό – Εταίροι οι IMP, Magellan και CAE NEO Surveyor: Η NASA ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση ηλιακών συστοιχιών στην αντηλιακή ασπίδα του τηλεσκοπίου για επικίνδυνους αστεροειδείς, με ισχύ έως 2 kW Navantia: Καθελκύστηκε η έβδομη κορβέτα για το Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας – Θα ονομαστεί «NEOM» Naval Group: Με τρεις δανικές εταιρείες ενισχύει την πρόταση για φρεγάτες FDI στη Δανία Λευκή Βίβλος Άμυνας 2026 της Ιαπωνίας: Η Κίνα «η μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση», η Βόρεια Κορέα απειλή «πιο σοβαρή και άμεση από ποτέ» – Ανησυχία για τη Ρωσία
Το Λιμενικό εμπόδισε με επιτυχία 1.130 αλλοδαπούς! - NEMESIS HD

Ειδήσεις

Το Λιμενικό εμπόδισε με επιτυχία 1.130 αλλοδαπούς

ΠΑΘ Copyright © Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μέσα σε τρείς μέρες εμποδίστηκαν περίπου 1.130 αλλοδαποί που προσπάθησαν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ:

«Είκοσι τέσσερα (24) συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου χίλιους εκατόν τριάντα (1.130) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24/6 μέχρι πρωινές ώρες της 27/6 στις θαλάσσιες περιοχές ν. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, μόνο στη ν. Λέσβο επτακόσιοι σαράντα πέντε (745) αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε δεκαέξι (16) περιστατικά.

Το Λιμενικό εμπόδισε με επιτυχία 1.130 αλλοδαπούς!
Photo by Mstyslav Chernov, CC BY-SA 4.0

Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.

Διαφήμιση

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Επιτυχία του λιμενικού: Φρένο στα κόλπα της Τουρκίας
Photo by hcg.gr

Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» αναφέρει το δελτίο τύπου.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Πύραυλοι αντι-ραντάρ AGM-88E AARGM εναντίον Τουρκικών S-400 / HISAR [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΙΓΑΙΟ Ειδήσεις Ελλάδα ΛΙΜΕΝΙΚΟ