Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ BELHARRA: Τι είπε η Naval Group για την FDI HN

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη Λοριάν της Γαλλίας η Naval Group τοποθέτησε μέρος της καρίνα της πρώτης FDI, Admiral Ronarc’h, η οποία προορίζεται για το Γαλλικό Ναυτικό. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αυτό το βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της συναρμολόγησης του πλοίου στην αίθουσα κατασκευής. Η φρεγάτα θα παραδοθεί το 2024 και είναι το πρώτο από μια σειρά πέντε πλοίων που θα παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2030.

Την ίδια μέρα, τροφοδοτήθηκε επίσης η μονάδα Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM), ο ενσωματωμένος ιστός της FDI (κατάρτι), βήμα που συμβολίζει την έναρξη των δοκιμών του πλήρους συστήματος μάχης της φρεγάτας, αρκετούς μήνες πριν την τελική ενσωμάτωσή του στο πλοίο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group, Pierre Eric Pommellet, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτας FDI για το γαλλικό ναυτικό. Αυτά τα πολλαπλών ρόλων, κυβερνοασφαλή και αναβαθμίσιμα πλοία θα εξασφαλίσουν την ανωτερότητα της πληροφόρησης και της εμπλοκής καθώς και την ικανότητα αντοχής στη θάλασσα των ναυτικών δυνάμεων που θα τα χειριστούν.

Το πλοίο αυτό, που έχει ήδη επιλεγεί από την Ελλάδα για το Πολεμικό Ναυτικό της, θα επιτρέψει επίσης στην Naval Group να αναπτύξει το διεθνές βεληνεκές της. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση της κυριαρχίας της Γαλλίας και των εταίρων μας».

Η Naval Group στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και στις φρεγάτες FDI που προορίζονται για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, λέγωντας πως μετά το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν τα δύο κράτη τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τρείς φρεγάτες με option για άλλη μια, οι οποίες θα κατασκευαστούν όλες στην πόλη Lorient.

H κατασκεύη της πρώτης FDI HN αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Η Ελληνική Belharra, αν δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση, θα έρθει το 2025 οπλισμένη με ASTER 30/EXOCET BLIII.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα