ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔύσκολα τα πράγματα για την 4η FDI HN (κλάση ΚΙΜΩΝ) σύμφωνα με...

Δύσκολα τα πράγματα για την 4η FDI HN (κλάση ΚΙΜΩΝ) σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Viking Vision: Το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Το Πολεμικό Ναυτικό έλαβε πρόσφατα μια σημαντική δωρεά από...

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE 20:30 – Μεγάλη νίκη Ερντογάν στις Τουρκικές εκλογές

Οι κάλπες στις εκλογές της Τουρκίας έκλεισαν για δεύτερη...

F126: Το μελλοντικό «θηρίο» του Γερμανικού Ναυτικού

Η Φρεγάτα 126 (F126) αποτελεί το αποτέλεσμα ενός προγράμματος...

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για την αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος...

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον κ. Λάμπρο Καλαρρύτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε παραπάνω λεπτομέριες για την καθυστέρηση στην άσκηση της προαίρεσης (option) για την 4η Φρεγάτα Κλάσης «ΚΙΜΩΝ» / FDI HN / [email protected].

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε:

Δύσκολα τα πράγματα για την 4η FDI HN κλάσης ΚΙΜΩΝ σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ
FDI HN PHOTO NAVAL GROUP

Δύσκολο να βρεθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο για μια τέταρτη [email protected] όταν ας πούμε επίκειται η απόφαση για τρεις κορβέτες, οι οποίες θα στοιχίσουν περίπου 1,6-1,7 δισεκατομμύριο περίπου.

Σε κάθε περίπτωση η οψιόν αυτή είναι στο τραπέζι ακόμα. Εμείς έχουμε το δεδομένο των τριών. Και μάλιστα οι δύο από τις τρεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθούν αρχές προς τα μέσα και τέλος του 2025. Άρα σύντομα! Η ναυπήγηση αυτών των πλοίων είναι σε πολύ καλό επίπεδο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, λίγο μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα στη Γαλλία και έπεται συνέχεια.

Πάντως επειδή η τέταρτη [email protected] είναι άλλο ένα δισ. στον αμυντικό προϋπολογισμό, όπως καταλαβαίνετε, αυτό πρέπει να εξευρεθεί όταν έχουμε πάρει την απόφαση να επενδύσουμε και στις κορβέτες που είναι τρία καράβια κι επομένως καλύπτεται αυτό που πάντα έλεγε και χρειάζεται το Ναυτικό, δηλαδή τα περισσότερα πλοία, ή περισσότερες πλώρες με καινούργια καράβια.

Και θυμίζω ότι στο ίδιο διάστημα δρομολογείται και ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής των τεσσάρων φρεγατών MEKO. Ήδη έχει ξεκινήσει ο τεχνικός διάλογος με την αρχική κατασκευάστρια εταιρεία, δηλαδή τους Γερμανούς που τις κατασκεύασαν κι αυτό θα πάρει χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθεί. Δηλαδή τι ακριβώς θα αφορά ή θα αναβαθμίσουν ως προς τα συστήματά τους τα καράβια αυτά. Εκσυγχρονισμός μέσης ζωής για ένα καράβι που πλησιάζει τα 35 χρόνια ηλικία ακούγεται λίγο παράδοξο και οξύμωρο» αναφέρει σε σημεία της απάντησης του.

Διαβάστε ακόμα:

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ