Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.

Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAΕ Systems.

Το F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με την πρώτη πτήση να έχει λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.

Το F-35 προέκυψε από την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να αντικαταστήσουν έναν αριθμό διαφορετικών μαχητικών αεροσκαφών με έναν μόνο τύπο. Γι’ αυτό το λόγο το αεροσκάφος έχει τρεις υποεκδόσεις.

Την F-35A, συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης.

Την F-35B, σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης.

Την F-35C, για επιχειρήσεις με βάση αεροπλανοφόρα.

Το F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους.

Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως σε μεγάλο βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα (RCS).

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θελει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις αλλα και την δηλωση ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού στον Trump, με την παραγγελια να ξεκινάει σε 2-3 χρόνια δηλαδη απο την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Η έλευση ενος Game Changer οπως τα Rafale αν συνδιαστεί με τα F-35 στο Αιγαιο θα κανεί την καταστασή για την Τουρκια εντελώς ασφυκτική!

Ειδικά αν συνδιαστεί και αργότερα με μια προμήθεια των πυραυλων που τωρα βρίσκονται σε διαδικασία ενσωμάτωσης στα F-35 για αντικατάσταση των F-4 Phantom, για τουλάχιστον 30 χρόνια η Τουρκια θα ειναι ανικανή να κανει οτιδήποτε!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα