Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τα 40 Ελληνικά F-35 και η δυνατότητα στρατηγικής κρούσης

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Μην επιτίθεστε κατά μέτωπο σε θέσεις που μπορείτε να καταλάβετε παρακάμπτοντας τες»

Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821

Οι πληροφορίες που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλα δεν προκαλούν έκπληξη για την αποστολή LoR (Letter of Request) στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόκτηση απο την Ελλάδα συνολικά 40 μαχητικών F-35 (20 + 20) ήταν κάτι το αναμένομενο με βάση τις προηγούμενες συναντήσεις στη ΓΔΑΕΕ και τις κυβερνητικές δηλώσεις.

Οι πληροφορίες που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλα δεν προκαλούν έκπληξη για την αποστολή LoR (Letter of Request) στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόκτηση απο την Ελλάδα συνολικά 40 μαχητικών F-35 (20 + 20) ήταν κάτι το αναμένομενο με βάση τις προηγούμενες συναντήσεις στη ΓΔΑΕΕ και τις κυβερνητικές δηλώσεις.
PHOTO By Robert Sullivan

Με την αγορά τους να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, τα Ελληνικά F-35 θα πετάνε προς τα τέλη αυτης της δεκαετίας μαζί με τα Ελληνικά F-16V και RAFALE πάνω απο τους ουρανούς του Αιγαίου, δείχνοντας τα δόντια τους στην ηλικιωμένη τεχνολογικά Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (αν δεν αλλάξει κάτι).

Κίνηση ΜΑΤ

Η κίνηση αγοράς τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κίνηση ΜΑΤ καθώς η Πολεμική Αεροπορία θα μπεί επίσημα στην 5η γενιά μαχητικών αεροσκαφών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που θα προσφερθούν στους πιλότους μας τα Ελληνικά F-35.

Ελληνικά F-35 και δυνατότητα στρατηγικής κρούσης
F-35 | U.S. Air Force photo by Senior Airman Duncan C. Bevan

F-35, RCS και Στρατηγική κρούση

Η δυνατότητα Stealth των F-35 σημαίνει ότι με το χαμηλό RCS του (ανάλογα και τις εξελίξεις στα RADAR) το καθιστά κατάλληλο για στρατηγικές κρούσεις βαθιά στην εχθρική ενδοχώρα και μαζί με τα RAFALE και τα F-16V θα δημιουργηθεί ένα πραγματικά φονικό πλέγμα γύρω απο την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που πλέον αν προχωρήσουμε και στην απόκτηση των κατάλληλων όπλων, θα κινδυνεύουν όλες οι βάσεις της στην Ανατολή.

Η λογική απόκτησης των F-35 αποτελεί μια λύση «stop-gap» μέχρι την έλευση των μαχητικών 6ης γενιάς που απομακρύνεται χρονολογικά όλο και πιο μακριά προς το παρόν.

Ελληνικά F-35 | Αποκάλυψη ΥΕΘΑ για πιθανή αγορά των μαχητικών 5ης γενιάς
F-35s from the 62nd Fighter Squadron visit Joint Base San Antonio-Lackland, October 21, 2021. F-35 Lightning II aircraft traveled to JBSA-Lackland for a two week stay to train and fly with multiple different aircraft from the surrounding area to include the 149th Fighter Wing’s F-16 Vipers. (Air National Guard Photo by Staff Sgt. Ryan Mancuso)

Υπενθυμίζουμε ότι, η επιλογή των F-35 και το ενδιαφέρον για την απόκτησή τους έχει γίνει ξεκάθαρο με σειρά συναντήσεων στην ΓΔΑΕΕ αλλά και απο κυβερνητικές δηλώσεις.

Ελπίζουμε η απόκτηση των νέων μαχητικών (αφού λάβουμε θετική απάντηση στη σχετική αποστολή LoR) να είναι στην έκδοση F-35 Block 4 που αναμένεται να λύσει και τα περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν με το αεροσκάφος.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΨΗ: Ποιά είναι η πραγματική συμβολή των F-35 για την Ελλάδα

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

00:02:23

Λουκασένκο: «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας» – Τι ανέφερε για τις δυνάμεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο (Aleksandr Lukashenko) ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

SNIPER ATP: Το ατρακτίδιο λύση στην στοχοποίηση των μαχητικών

Μελετώντας τις πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις στη Λιβύη, Αρμενία αλλά...

AN/APG-83 AESA Scalable Agile Beam Radar (SABR): Το ραντάρ των Ελληνικών F-16V

Η τεχνολογία ραντάρ υπήρξε καθοριστική στη διαμόρφωση των σύγχρονων...

BMP-3: Το ΤΟΜΑ της Εθνικής Φρουράς

Από το 1995 η Εθνική Φρουρά επιχειρεί με συνολικά...

Υποβρύχια A26 Blekinge: Η νέα υποβρύχια δύναμη της Σουηδίας

Τα υποβρύχια Α26 κλάσης Blekinge, γνωστά και ως Α26,...

Αν χρειαστεί ας απειληθεί η ειρήνη στην Μεσόγειο

Με τους Τούρκους να εχουν ξεφύγει εντελώς στις απειλές...

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb): Μια σύγχρονη ρουκέτα για τα Μ270

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη,...

Εξελίξεις