Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ – Φωτιές στην Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία έχει στείλει στην Τουρκία άλλα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη Il-76 και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα Mi-8 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες η χώρα, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της τουρκικής προεδρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Πούτιν και Ερντογάν.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, από πλευράς της, ανέφερε ότι ο Πούτιν επιβεβαίωσε στον Ερντογάν ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στην Άγκυρα ολοκληρωμένη βοήθεια για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Βοήθεια στην Τουρκία έχει στείλει επίσης και το Αζερμπαϊτζάν, που όπως είναι γνωστό διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με το τουρκικό κράτος. Η Ελλάδα έχει προσφερθεί επίσης να συνδράμει την γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, προχθές σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν ζητηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστο εάν τελικά η Τουρκία αποδέχτηκε την ελληνική βοήθεια, οι περισσότερες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν την έχει αποδεχτεί.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα