“Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” – Προκλητικές δηλώσεις από τα κατεχόμενα

“Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” – Προκλητικές δηλώσεις από τα κατεχόμενα

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχόμενων, Ερσάν Σανέρ με αφορμή την επερχόμενη επέτειο κατάληψης της Κύπρου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

“Την 1η Αυγούστου 1571, με την τουρκική κατάκτηση της Κύπρου, οι Σταυροφορίες σταμάτησαν στη Μέση Ανατολή, η οποία ήταν ένα καζάνι που έβραζε εκείνη την εποχή, και η Οθωμανική Αυτοκρατορία και ο Ισλαμικός Κόσμος είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης που θα διαρκούσε για αιώνες.

Με την κατάκτηση της Κύπρου, η τουρκική παρουσία ξεκίνησε στο νησί και για αιώνες επικράτησε αμοιβαία κατανόηση και δικαιοσύνη σε αυτά τα εδάφη, οι ορθόδοξοι Έλληνες βίωσαν πρόοδο που δεν είχαν βιώσει ποτέ.” είπε στο μήνυμά του προς τους Τουρκοκύπριους ο Σανέρ.

Η Τουρκοκυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974, μας έσωσε από την καταστροφή, την ελληνική κυριαρχία, τους μαζικούς τάφους και μας επέτρεψε να έχουμε ένα κομμάτι γης στο οποίο ιδρύσαμε ένα κράτος, όπου ζούμε ελεύθερα και με ασφάλεια.

[…] Δεν υπάρχει σελίδα στην ιστορία μας για την οποία θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Αντισταθήκαμε και επιτύχαμε κόντρα στην επιθυμία τους να μας αιχμαλωτίσουν και να μας καταστρέψουν.

Η Κύπρος δεν είναι ελληνική. […] Μαζί με την Πατρίδα Τουρκία, θα περπατήσουμε σε ένα ασφαλές, λαμπρό μέλλον όπου η ποιότητα ζωής μας θα είναι ακόμη υψηλότερη.” πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός.

Δεν καταλαβαίνουμε όμως από που συμπεραίνει ο Ερσάν Σανέρ ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική αφού ο ίδιος είπε ότι η Κύπρος καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1571 και τότε οι Έλληνες του νησιού γνώρισαν πρόοδο, άρα πριν τους Τούρκους υπήρχαν ήδη Έλληνες στο νησί. Μάλλον το δίκαιο της κατάκτησης όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι αλλάζει μαγικά τα ιστορικά γεγονότα και μετατρέπει τα πάντα ξαφνικά σε τούρκικα.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »