“Θα αποκρούσουμε τους Ρώσους, είμαστε έτοιμοι” – Ουκρανός ΥΠΕΞ

“Η Ουκρανία είναι έτοιμη να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα, τόσο πολιτικά και διπλωματικά όσο και στρατιωτικά”, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, σύμφωνα με το RBC-Ukraine.

“Σε αντίθεση με το 2014, τώρα το 2021 η Ουκρανία και ο κόσμος είναι έτοιμοι και δεν θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να πιαστούν απροετοίμαστοι, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκαρφιστεί το Κρεμλίνο”, ανέφερε ο Ουκρανός Υπουργός.

Από όταν ξεκίνησε η τελευταία ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, το Κίεβο εδραιώνει τη διεθνή στήριξη για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν πιστεύει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου ότι η Ουκρανία φέρεται να προετοιμάζει “επίθεση”.

Ο Kuleba πιστεύει ότι η ενότητα της διεθνούς κοινότητας για την υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ικανή να “αποθαρρύνει τη Ρωσία από απερίσκεπτες ενέργειες”.

“Η εμπειρία του 2014 μας δίδαξε αρκετές απλές αλήθειες. Πρώτον, από τη Ρωσία μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Δεύτερον, όταν προβλέπεις τις ενέργειες της Ρωσίας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος εκ των προτέρων και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να πιαστεί απροετοίμαστος. Έχουμε διδαχτεί καλά από αυτή την εμπειρία”, ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Share