Γαλλικό ερευνητικό & η κ. Πελώνη: Παραλίγο να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Γαλλικό ερευνητικό & η κ. Πελώνη: Παραλίγο να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

«Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά, θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Απάντησε μάλλον χωρίς σκεφτεί η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση δημοσιογράφου του ALPHA.

Ποιό είναι το πρόβλημα;

Οτι δεν αφορά το θέμα μόνο την Γαλλική πλευρά αλλα ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα καθώς το Γαλλικό Ερευνητικό παρενοχλήθηκε εκεί που εμείς ορίσαμε ως ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Ευτυχώς, στην επόμενη ερώτηση θυμήθηκε οτι η Ελλάδα είχε εκδώσει την NAVTEX που έπρεπε να έχει το Γαλλικό πλοίο για να εκτελέσει έρευνες και απάντησε σωστά η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Λάθη, όπως αυτό που διέπραξε σήμερα χωρίς έγκαιρη διόρθωση (ευτυχώς εγινε έστω και λανθασμένα) ειναι τραγικά και μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις αμφισβήτησης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ.

Το Γαλλικό ερευνητικό αυτη τη στιγμή συνεχίζει τις έρευνες του, δεν υποχώρησε εξαιτίας της Τουρκικής προειδοποιήσης, οπως αναφέρουν μερικά sites μάλλον λόγω λάνθασμένης κατανόησης της ώρας του περιστατικού (κάποιοι το κάλυψαν με βάση τη θέση που βρισκόταν μια μέρα αργότερα), αλλα εκτέλεσε κανονικά την έρευνα του πρίν αποχωρήσει για νέες έρευνες στην Κάρπαθο.

Κατα τη διάρκεια του περιστατικού, το Πολεμικό Ναυτικό είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και συνόδευσε το πλοίο χωρίς κανένα πρόβλημα σε ολόκληρη την πορεία του.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »