ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ “ΑΠΟΒΑΣΗ”: Πάνω από 150 ελικόπτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ “ΑΠΟΒΑΣΗ”: Πάνω από 150 ελικόπτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Περισσότερα από 150 αμερικανικά ελικόπτερα πρόκειται να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη το προσεχές διάστημα. Τα ελικόπτερα έρχονται προκειμένου να λάβουν μέρος στην άσκηση “DEFENDER-Europe 2021” που θα επικεντρωθεί φέτος στην περιοχή της Μαύρης Θάλλασσας και των Βαλκανίων, καθώς και στην άσκηση “Poseidon Trident 2021”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news, από τις 24 Φεβρουαρίου, έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης ώστε να προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

  • 110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawk,
  • 25 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache,
  • 10 Chinook,
  • άρματα μάχης και συνολικά πάνω από 1800 οχήματα

Η πρώτη παρτίδα ελικοπτέρων και οχημάτων θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου με το αμερικανικό πλοίο ENDURANCE που πέρασε τις προηγούμενες μέρες τα στενά του Γιβραλτάρ και αυτή τη στιγμή πλέει νότια της Σικελίας με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ένας αριθμός από τα ελικόπτερα και τα οχήματα που μεταφέρει θα πάρουν μέρος σε ελληνοαμερικανική άσκηση στην περιοχή της Ξάνθης.

«Για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου δίδεται στον Οργανισμό η ευκαιρία να ξεδιπλώσει μέρος των τρομακτικών δυνατοτήτων του λιμένα στην ταυτόχρονη φιλοξενία μεγάλων πλοίων, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην εγγύτητα πρόσβασης του σε κάθε σημείο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλαπλών εμπορικών και στρατιωτικών φορτίων, με ακρίβεια, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Share
Translate »