Μπορεί να κάνουμε διερευνητικές με τους Τούρκους, και διάφοροι στην Ελλάδα να περιμένουν “βελτίωση των σχέσεων” ενώ ο Τούρκος θελει την καταστροφή μας αλλά επειδή οπως είχαμε ξαναπεί σε παλιότερο άρθρο η λογική στα απλά εχει χαθεί σε αυτη την χώρα, θα το ξαναπούμε.
Δεν πέρασε ουτε μήνας εν αναμονή των διερευνητικών οταν Τουρκικά στρατευμάτα που ανήκουν σε μονάδες της Ανατολικης Θράκης, πραγματοποιήσαν στο «Κιρκαλελί» άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος, δείχνοντας ξεκάθαρα τις επιθετικές προθέσεις των Τουρκικών στρατιωτικών σχηματισμών. Και τώρα έστειλαν το Τσεσμέ.
Αόπλο, ασυνόδευτο, δεν έχει ριξει καλώδιο και οι λοιπές ανοησίες που επιχειρούν να δικαιολογήσουν καθε Τουρκική πρόκληση ανα τακτά χρονικά διαστήματα δεν μας απασχολούν πια.
Το κακό ξεκίνησε απο τη στιγμή που η Ελλάδα δεν εμπόδισε δραστικά το Oruc Reis απο το να προχωρήσει σε παραβίαση της Ελληνικής δυνητικής ΑΟΖ και το “άφησε” επι 2 μήνες να ξευτιλίζει τα πληρώματα του ΠΝ που ηταν εντελώς ανήμπορα να αντιδράσουν χωρις εντολές απο την ηγεσία.
Το αφήσαν επι 2 μήνες να κόβει βόλτες στον περίφημο διάδρομο Ελλάδας & Κύπρου ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή δυνάμεων προς βοήθεια των αδερφών μας στην Κύπρο σε περίπτωση 3ου ΑΤΤΙΛΑ.
Και τώρα τι;
Παλι ειμαστε δηλαδή ανήμποροι και σε νομικα “περιέργη” θέση εξω απο την Σκύρο, μέσα στο Κεντρικό Αιγαίο, ειμαστε καθόλου σοβαροί;
Τουρκικό πλοιό μπορεί δηλαδή να πλησιάζει ανενόχλητο το αεροπλανοφόρο της Ελλάδας (Σκύρος) στο Αιγαίο τοσο ευκολα και να μην ανοίγει ρουθούνι.
Διάφοροι δηλώνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα οτι για να είμαστε 100% καλυμμένοι χρειάζεται ανακύρηξη 12 Ν.μ στις περιοχές που η Τουρκία αμφισβητεί.
Αν ειναί τοσο εύκολη η λύση πότε περιμένει η όποια ηγεσία να την επιβάλλει και να λύσει επιτέλους τα χέρια της ΠΑ & του ΠΝ να κάνουν αυτο για το οποίο ορκίστηκαν.
Δεν χρειάζεται να βυθιστεί το πλοίο αν τόσο το φοβάται η διπλωματική ομάδα της χώρας. Υπάρχουν και αλλοι τρόποι για να αποτραπεί τοσο η εισοδός του οσο και να αναγκαστεί να αποχωρήσει χωρις να ανοίξει ρουθούνι. Τα βήματα αυτά περιγράφονταν από κυβερνητικούς και μη μετα το πέρας του ΚΥΣΕΑ της κρίσης του Oruc Reis που έφταναν μέχρι το περίφημο σχέδιο Ε, δηλαδή τη γενικευμένη σύρραξη.
Ωραίοι οι εξοπλισμοί αλλα οταν χάνεται η αποτροπή χάνεται και η συνολική άμυνα της χώρας.