Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο αμερικανικός στρατός στη φετινή άσκηση Defender-Europe επικεντρώνεται στην εκπαίδευση για πολεμικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε Αμερικανός στρατηγός την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας σε διαδικτυακό φόρουμ της Ένωσης Αμερικανικού Στρατού, ο στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων σε Ευρώπη και Αφρική, δήλωσε ότι ο τελικός προγραμματισμός της άσκησης, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης προς αρχές καλοκαιριού, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, σημαντικό ρόλο θα έχουν η Ρουμανία, η οποία αναπτύσσει μια Πολυεθνική Μεραρχία και η Βουλγαρία, η οποία παραλαμβάνει αμερικανικά προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Ο στρατηγός πρόσφατα έθεσε υπό τον έλεγχο του και τα αφρικανικά στρατεύματα εκτός από τα ευρωπαϊκά, μια αλλαγή πολύ σημαντική, η οποία θα κάνει τη διαφορά στη φετινή άσκηση καθώς όπως ο ίδιος έιπε του επιτρέπει να “σκέφτεται ημισφαιρικά” για την ασφάλεια που συμπίπτει επίσης με τις ανησυχίες των Νοτιοευρωπαίων συμμάχων από την Πορτογαλία έως τη Μαύρη Θάλασσα.

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι μια συμμαχία έναντι σε ένα μόνο πρόβλημα”, είπε, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Η σειρά ασκήσεων Defender έχει σχεδιαστεί για να επισημάνει “την ταχεία ανταπόκριση του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη” στην Ευρώπη σε περίπτωση κρίσης.

Όταν σχεδιάστηκε η σειρά ασκήσεων, ο σκοπός της ήταν να αναπαράγει τις ασκήσεις Ενισχύσεων στη Γερμανία που διεξάγονταν στον Ψυχρό Πόλεμο.

Το περασμένο έτος, αν και η άσκηση περιορίστηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας, μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και 13.000 μονάδες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στο Μπρεμερχάφεν της Γερμανίας.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »