ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ: Θα το συνοδεύσει η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ

Τις επόμενες ημέρες, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αναχωρήσει από την Τουλόν με τα συνοδευτικά του και την αεροπορική ομάδα. Η αναχώρηση αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη της αποστολής “Clemenceau 21”.

Η αποστολή αυτή ανακοινώθηκε από την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly στις 12 Ιανουαρίου:

«Η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle θα έχει σκοπό να ενισχύσει την Επιχείρηση Chammal. Η γαλλική αρμάδα, επομένως, το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα αναπτυχθεί στη Μεσόγειο και τον Ινδικό Ωκεανό. Και αυτή η δέσμευση καταδεικνύει τη βούλησή μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία σε συνεχή και άνευ όρων βάση, αν χρειαστεί.»

Η ναυτική ομάδα αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, την αεροπορική ομάδα (20 μαχητικά Rafale και δύο αεροσκάφη E-2C Hawkeye), την φρεγάτα Chevalier Paul, την φρεγάτα (FREMM) Provence και θα ενισχυθεί προσωρινά από τη φρεγάτα Auvergne, τη βελγική φρεγάτα Leopold 1st, την ελληνική φρεγάτα Κανάρης, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter, ένα πυρηνικό υποβρύχιο και το πλοίο διοίκησης και ανεφοδιασμού.

Η ναυτική ομάδα θα αναπτυχθεί για αρκετούς μήνες στη Μεσόγειο Θάλασσα και στη συνέχεια στον Ινδικό Ωκεανό και στον Περσικό Κόλπο στο πλαίσιο της αποστολής “Clemenceau 21”. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα είναι στο επίκεντρο της αποστολής.

Η ομάδα του αεροπλανοφόρου θα αποτελέσει μια επιχειρησιακή παρουσία, ικανή να ανταποκριθεί σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, να συμβάλει στη σταθεροποίηση στρατηγικών ζωνών (Ανατολική Μεσόγειος, Περσικός Κόπλος, Ερυθρά θάλασσα και Ινδικός Ωκεανός) και να συνεχίσει την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας τις γαλλικές δυνάμεις που έχουν ήδη εμπλακεί στην περιοχή.

Share