Το σημαντικότερο έργο για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο αφορά την αγορά νέων θωρακισμένων οχημάτων, συνεχίζει να καθυστερεί μετά την αποτυχία των τελευταίων σχεδίων του Υπουργείου Άμυνας να αποστείλουν αιτήσεις υποβολής προτάσεων στους πιθανούς υποψηφίους τον Ιανουάριο .
Το 2016, ο τότε διοικητής των βουλγαρικών δυνάμεων και ο επικεφαλής της άμυνας, Αντρέι Μποστέφ, προειδοποίησε ότι μέσα σε 4-5 χρόνια θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνο πεζικό.
Το έργο προβλέπει την απόκτηση 150 τεθωρακισμένων οχημάτων σε δύο στάδια, για τρεις ομάδες μάχης μεγέθους τάγματος, καθώς και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς , συστήματα πληροφοριών, πρόσθετο υλικό (εξοπλισμός εκπαίδευσης και προσομοίωσης), κατάρτιση προσωπικού και τεκμηρίωση. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 800,000,000 ευρω.
– www.balkanstrategy.eu