Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για προδοσία συνελήφθη Ρώσος επιστήμονας που ασχολείται με τους υπερηχητικούς Zircon

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο διευθυντής ενός ρωσικού εργαστηρίου που εργάζεται στους υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Τσιρκόν (Tsirkon, Zircon), ένα όπλο όπου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι δίνει το στρατηγικό πλεονέκτημα στη Ρωσία, συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία.

Τις καταγγελίες αυτές φέρεται να έκανε γνωστές ο ίδιος ο διευθυντής του ρωσικού εργαστηρίου.

Την Παρασκευή, το TASS επικαλέστηκε συναδέλφους του Andrei Shiplyuk που ισχυρίστηκαν ότι είχαν γίνει έρευνες στο εργαστήριο. Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι μια άγνωστη πηγή είπε ότι ο Shiplyuk είχε μεταφερθεί στη φυλακή Lefortovo στη Μόσχα. Και οι δύο αυτές πληροφορίες δημοσιεύθηκαν από το TASS.

Ο Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και ότι θα αναπτυχθούν σε μεγαλύτερους αριθμούς μέσα στους επόμενους μήνες. Τα υπερηχητικά αυτά βλήματα μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητες έως και εννέα φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εργαστηρίου, ο Andrei Shiplyuk είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου υπερηχητικών στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Νοβοσιμπίρσκ. Τα τελευταία χρόνια, συντόνισε την έρευνα για την προώθηση της ανάπτυξης υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων.

Το TASS ανέφερε πριν από ένα μήνα ότι ένας άλλος Ρώσος επιστήμονας που εργαζόταν στο εργαστήριο του Shiplyuk είχε επίσης συλληφθεί. Το ινστιτούτο βρίσκεται στο επιστημονικό πάρκο Akademgorodok του Νοβοσιμπίρσκ, το οποίο ιδρύθηκε κατά τη σοβιετική εποχή. Το Νοβοσιμπίρσκ βρίσκεται περίπου 2.800 χιλιόμετρα (1.750 μίλια) ανατολικά της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμα: Τύμπανα πολέμου στη Γάζα μετά την σύγκρουση του Ισραήλ με την Ισλαμική Τζιχάντ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα