Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Παράπονα Τσαβούσογλου για «οπλισμένα νησιά» και «απροθυμία της Ελλάδας να συζητήσει»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επιμένει να θέλει να βρεί δήθεν ειρηνική λύση ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ξεκάθαρης αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

Συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας. Στο Αιγαίο θέλουμε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλυθούν συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει την πολιτικη βούληση να λύσει τα προβλήματα, δεν εγκαταλείπει τις συνήθειές της” είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εξηγούμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, τα οποία σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες πρέπει να είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς, είναι οπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας

«Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν εννέα φορές πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας αλλά τους αποτρέψαμε» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μάλλον δεν ξέρει τι ζητάει απο την Ελλάδα, καθώς την μία θέλει ειρήνη την επόμενη απειλεί με πόλεμο και αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Μάλλον στην Άγκυρα δεν είναι τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα ενος πολέμου με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πείτε μας την δική σας γνώμη στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Για προδοσία συνελήφθη Ρώσος επιστήμονας που ασχολείται με τους υπερηχητικούς Zircon (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα