Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Τύμπανα πολέμου στη Γάζα μετά την σύγκρουση του Ισραήλ με την Ισλαμική Τζιχάντ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μετά την έναρξη μιας προληπτικής ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ το Σάββατο, ήρθε και το τέλος στη σχετική ηρεμία που επικρατούσε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομές εντός της Γάζας, ενώ οι Παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις εκτόξευσαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ με την ένταση ακόμα να μην έχει κοπάσει.

Την Παρασκευή, το Ισραήλ ξεκίνησε μια επιχείρηση κατά της οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους ανώτερους διοικητές της οργάνωσης μετά από αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη της Γάζας.

Η απόφαση της Χαμάς, που κυβερνά ουσιαστικά τη Γάζα, σχετικά με το αν θα συμμετάσχει ή όχι στη σύγκρουση υπέρ της Ισλαμικής Τζιχάντ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εάν η σύγκρουση θα κλιμακωθεί περαιτέρω ή όχι.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο που γνωρίζει την κατάσταση και μίλησε στο REUTERS, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Έθνη και το Κατάρ επιδιώκουν να μεσολαβήσουν για τον τερματισμό της βίας. Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε αυτές τις προσπάθειες μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, οι ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενός παιδιού, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 80 ατόμων.

Η Ισλαμική Τζιχάντ δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των μελών της που είχαν σκοτωθεί. Σύμφωνα με αναφορές του ισραηλινού στρατού, Παλαιστίνιοι έχουν εκτοξεύσει τουλάχιστον 160 ρουκέτες ​​προς το Ισραήλ. Οι πύραυλοι αυτοί στόχευαν σε πόλεις κοντά στο Τελ Αβίβ. Η πλειονότητα των πυραύλων αναχαιτίστηκε επιτυχώς, ωστόσο ένας μικρός αριθμός πολιτών υπέστη ελαφρά τραύματα ενώ προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο.

Διαβάστε ακόμα: Αντιαρματικοί πύραυλοι Spike LR2 και SR στο ΓΕΣ (nemesishd.gr)

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα