Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες μάχες στην Ουκρανία. Η ενημέρωση επισημαίνει αρκετές μάχες, αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα θύματα και ζημιές τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε πολιτικές υποδομές από τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, κατά τη διάρκεια της Τρίτης σημειώθηκαν 20 μάχες και μια ρωσική επίθεση με 38 loitering munition τύπου «Shahed-136/131», με στόχο τις λιμενικές υποδομές της περιοχής της Οδησσού. Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας εξουδετέρωσαν με επιτυχία 26 από τα 38 Shahed.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι συνολικά η Ρωσία εξαπέλυσε 7 πυραύλους και πραγματοποίησε 73 αεροπορικές επιδρομές, μαζί με 37 βολές ρουκετών με στόχο θέσεις ουκρανικών στρατευμάτων και κατοικημένες περιοχές. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα στον άμαχο πληθυσμό και σημαντικές ζημιές σε σπίτια και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές.

Έφτασε ο Ουκρανικός στρατός στα Ρωσικά σύνορα
Photo by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει σταθερή στα ανατολικά και νότια μέτωπα της Ουκρανίας, χωρίς να έχουν αναφερθεί σημαντικές αλλαγές. Σημειώνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας δραστηριοποιούνται σε περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, αλλά δεν παρατηρήθηκε σχηματισμός επιθετικών ομάδων.

Σε περιοχές όπως το Σιβέρσκι, το Σλομποζάνσκι, το Κουπιάνσκ, το Μπαχμούτ, την Αντβίιφκα, τη Μαρίινκα, το Σαχτάρσκι, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές. Αρκετοί οικισμοί σε αυτές τις περιοχές υπέστησαν βομβαρδισμό με πυροβολικό και όλμους.

Το ουκρανικό επιτελείο τονίζει πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συμμετέχουν ενεργά και σε επιθετικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις Μελιτόπολη και Μπαχμούτ. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει απώλειες σε ρωσικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και εξουθενώνουν τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη τη γραμμή του μετώπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 12 χτυπήματα σε περιοχές με συγκεντρωμένο προσωπικό, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό των ρωσικών δυνάμεων. Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους σε Ρωσικές μονάδες πυροβολικού, σημεία ελέγχου και αποθήκες πυρομαχικών.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα