Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων, με ένα από τα αιτήματα της να είναι η προμήθεια 48 υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Το φιλόδοξο σχέδιο, που υπολογίζεται σε περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο, γεγονός που σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της Ρουμανίας.

Το ρουμανικό Υπουργείο Άμυνας ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας, αναφέροντας λεπτομερώς την αγορά ως μέρος ενός μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο φάσεις, με τη Φάση Ι να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2023, που περιλαμβάνει την προμήθεια 32 αεροσκαφών F-35, μαζί με κινητήρες, αρχική υλικοτεχνική υποστήριξη, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, προσομοιωτές πτήσης και διάφορα πυρομαχικά. Θα ακολουθήσει η Φάση ΙΙ, με στόχο την εξασφάλιση επιπλέον 16 αεροσκαφών F-35 τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η προσέγγιση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ρουμανίας για σταδιακή αλλά σημαντική ενίσχυση της αμυντικής της υποδομής. Τα αεροσκάφη F-35, γνωστά για την τεχνολογία αιχμής τους, πρόκειται να αποτελέσουν μια σημαντική προσθήκη για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση και περιμένει επίσημη απάντηση από τις ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 για την πολεμική αεροπορία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα