Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές εκτέλεσαν 3 Τούρκους στο Αβασίν

Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές εκτέλεσαν 3 Τούρκους στο Αβασίν

Σύμφωνα με Κουρδικές ανεπιβεβαίωτες πηγές, Κούρδοι του PKK πολύ πιθανόν ελεύθεροι σκοπευτές εκτέλεσαν 3 Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή του Αβασίν και τραυμάτισαν έναν ακόμα πρίν λίγες ώρες.

Η Τουρκία δεν εχει επιβεβαιώσει την είδηση αλλα ειναι γνωστό οτι οι Τούρκοι έχουν αυτην την στιγμή δυνάμεις στην περιοχή του Αβασίν και του Ζαμπ.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται εδω και αρκετές μέρες στις περιοχές αυτές οπου μαζί με την Μετίνα επικεντρώνεται η επιθετική προσπάθεια των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την εξάλειψη θυλάκων του PKK στο Ιρακινό Κουρδιστάν με την ανοχή του ίδιου του Ιράκ.

Σχολιάζοντας την Τουρκική επίθεση, η κάτοικος του Αβασίν Μέχα Ζόρο δήλωσε στο hawarnews ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και της Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν εν όψει των επιθέσεων σημαίνει ότι συνεργάζονται με τους Τούρκους κατακτητές.

“Οι επιθέσεις είναι μέρος των νέων σχεδίων συνωμοσίας του Τουρκικού κράτους και των εταίρων του. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη σχέση μεταξύ των τεσσάρων τμημάτων του Κουρδιστάν.

Η περιφέρεια του Avashîn έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους Κούρδους. Οι δυνάμεις των ανταρτών θα νικήσουν τους εισβολείς όπως έκαναν και στο βουνό Garê” δήλωσε η κάτοικος του Αβασίν.

Share
Translate »