Η ΙΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Μήνυμα στους απέναντι απο την INS TABAR

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωνει οτι “την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού INS TABAR πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και συνεργασία με ελικόπτερο.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο.” καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Η συνεκπαίδευση αυτη δείχνει οτι τελικά το Νέο Δελχί ενδιαφέρεται πραγματικά για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επιθυμεί την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας κοντρα στον άξονα της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Οι σχέσεις με την Ινδία οπως έχουμε ξαναναφέρει στο Nemesis HD ειναι ζωτικής σημασίας καθώς η Ινδία αποτελεί το κλειδί της Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας στον πυρηνικό τομέα που ίσως να φανεί χρήσιμος ως αντίβαρο σε ενδεχόμενη παροχή αντίστοιχης τεχνογνωσίας απο το Πακιστάν στην Τουρκία.

Η Ινδία επίσης ειναι μια τεράστια αγορά που μπορεί εύκολα να προμηθευτεί τεράστιες ποσότητες όπλων ή και αγαθών αν εμείς λύσουμε κάποια στιγμή τα προβλήματα με τις αμυντικές βιομηχανίες μας.

Share