ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ: Ρωσία για Τουρκικούς S-400

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ: Ρωσία για Τουρκικούς S-400

Την εκτίμησή του προς τους “φίλους Τούρκους” εξέφρασε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην αγορά και διατήρηση των S-400.

“Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την στάση της Τουρκίας για την ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης των Τούρκων φίλων μας να χρησιμοποιήσουν την πρώτη παρτίδα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph για να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ότι η στάση της Τουρκίας σε σχέση με το ζήτημα των S-400 δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκριται να συμβεί αυτό.

Οι ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων, διαβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά ότι επίσης δεν αλλάζουν γνώμη για την αγορά των ρωσικών συστημάτων από την Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »