ΦΙΑΣΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: Πολύ κατώτεροι της Ελληνικής Αεροπορίας

ΦΙΑΣΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: Πολύ κατώτεροι της Ελληνικής Αεροπορίας

Ζητοκραυγάζουν οι Τούρκοι ότι συνολικά πραγματοποιήσαν 101 εξόδους μαχητικών στην Τουρκική άσκηση που εκτελέστηκε απο τις 5 εως 16 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει σε δηλωσή του:

“Στο πλαίσιο της «Εθνικής Άσκησης Αετός της Ανατολίας-2021» (Anatolian Eagle) που ολοκληρώθηκε στις 16 Απριλίου, οι εκπαιδεύσεις της “ομάδας ναυτικής κρούσης” πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αεροσκαφών και drones, συγκεκριμένα συμμετείχαν F-16, F-4E/2020, ιπτάμενα ραντάρ E-7, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, UAV αλλα και τα πολεμικά πλοία TCG GÖKSU και TCG BORA του Τουρκικού Ναυτικού” καταλήγει η ανακοίνωση των Τούρκων.

Αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε εδω για μια γρήγορη σύγκριση η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατα την διάρκεια του Παρμενίωνα 2019 μέσα σε μια μόλις μέρα πραγματοποιήσε πάνω απο 150 εξόδους & το 2013 κατα την διάρκεια της σκληρής οικονομικής κρίσης έκανε μεσα σε 3 μέρες 650 εξόδους ενώ η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021 που πραγματοποιείται αυτην την στιγμή πραγματοποιεί περίπου 100 εξόδους κάθε μέρα.

Η “ισχυρή” κατα τον Ερντογάν και Ακάρ Τουρκική Αεροπορία απο ότι φαίνεται κατάφερε να πραγματοποιήσει μόνο 101 εξόδους σε διάστημα 11 ημερών.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »