Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΓΝΩΜΗ: Ανάγκη απόκτησης πλωτού νοσοκομείου από την Ελλάδα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Γράφει ο Στέλιος Π.

Με βάση το επίκαιρο περιστατικό που συνέβη στην Λιβύη θεωρώ, ότι ήρθε η ώρα να αναλύσουμε την ανάγκη απόκτησης ενός πλωτού νοσοκομείου από το ελληνικό κράτος

Τι είναι το πλωτό νοσοκομείο;

Το πλωτό νοσοκομείο πρόκειται για ένα πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ιατρικό εξοπλισμό, στελεχώνεται κυρίως από ιατρικό προσωπικό και λειτουργεί ως πλωτό νοσοκομείο συνήθως κατά περιόδους πολέμου ή σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα πλωτά νοσοκομεία οφείλουν να περιθάλπουν όλους τους τραυματίες ανεξαιρέτως εθνικότητας (σε περίπτωση πολέμου και τους τραυματίες των εχθρικών δυνάμεων), δεν επιτρέπεται η χρήση τους για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ εκτός υπό πάρα πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, οποιαδήποτε επίθεση σε πλωτό νοσοκομείο θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Οι χρήσεις ενός πλωτού νοσοκομείου

Ένα πλωτό νοσοκομείο θα παρείχε μεγάλη βοήθεια στο ελληνικό κράτος και θα ήταν ένα μέσο κύριας σημασίας. Καθώς πρόκειται για ένα πλήρως ανεξάρτητο νοσοκομείο με την δυνατότητα να μετακινείτε οπουδήποτε και αν χρειαστεί.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε πλεύσει στην Λιβύη, η οποία έχει πληγεί από την κακοκαιρία Daniel και να προσφέρει πλήρης ιατρική φροντίδα σε τραυματίες, σωστικά μέσα καθώς θα μπορούσε να μεταφέρει τουλάχιστον ένα ελικόπτερο και έναν ικανό αριθμό ταχύπλοων διασωστικών σκαφών και τόνους ανθρωπιστικού υλικού μαζί με εθελοντές διασώστες.

Επιπρόσθετα ένα πλωτό νοσοκομείο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μόνιμο νοσοκομείο σε ακριτικά νησιά, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τους ντόπιους, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για τις πιο απλές ιατρικές τους ανάγκες. Να υπενθυμίσουμε ότι το Καστελόριζο απέκτησε το πρώτο του φαρμακείο πριν από δύο έτη. Τέλος θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια σε αποστολές ερευνάς και διάσωσης με την χρήση ελικοπτέρου και ταχύπλοων διασωστικών λέμβων.

Πλεονεκτήματα ενός πλωτού νοσοκομείου

Η δυνατότητα της χώρας μας να προσφέρει τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια θα την αναδείκνυε στην διεθνής κοινότητα, ενώ θα ήταν ένα μέσο βελτίωσης των σχέσεων της χώρας με τις πληγείσες χώρες.

Επίσης ένα πλωτό νοσοκομείο θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα βοήθεια σε πληγέντες σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της χώρας.

Τέλος, ένα τέτοιο πλοίο θα μπορούσε να προσφέρει στην ελληνική διπλωματία με την χρήση του ως σημάδι καλής θελήσεως προς άλλες χώρες.

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου – Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

00:02:23

Λουκασένκο: «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας» – Τι ανέφερε για τις δυνάμεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο (Aleksandr Lukashenko) ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

Προσομοίωση αερομαχίας 3 RAFALE F3R εναντίον 8 F-16 Block 50

ΕΛΛΗΝΙΚΑ RAFALE VS ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 Block 50:Δείτε προσομοιώση αερομαχίας...

ΤΟΥΡΚΙΚΑ S-400 [ΣΜΥΡΝΗ] ΕΝΑΝΤΙΟΝ 4 MIRAGE 2000-5 [SCALP-EG]

Στο σεναριο το συστημα λειτουργει αυτονομα με steady...

AGM-88 HARM εναντίον πλοίων: Η αξία των πυραύλων αντιραντάρ στην ναυτική κρούση

Οι πύραυλοι αντιραντάρ είναι ένα βασικό όπλο πολλών Πολεμικών...

Operation Varsity: Η τελευταία αεροπορική επιδρομή του Β’ΠΠ

Η επιχείρηση Varsity ήταν η τελευταία επιδρομή αλεξιπτωτιστών στον...

AAV-7 | Ερωταπαντήσεις για την προοπτική ένταξης του στον ΕΣ

Στο άρθρο αυτό θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση για...

F-4 Phantom: Το «αθάνατο» μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Λίγα μαχητικά αεροσκάφη έχουν κατασκευαστεί σε τέτοιους αριθμούς και...

Πύραυλοι αντι-ραντάρ AGM-88E AARGM εναντίον Τουρκικών S-400 / HISAR [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο βίντεο που ακολουθεί δοκιμάσαμε στον προσομοιωτή μάχης Command:...

Εξελίξεις