Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή για τις φωτιές – Υβριδικός πόλεμος και ευρύτερη εικόνα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εν μέσω των οδυνηρών σκηνών που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πυρκαγιές που σαρώνουν τη Θράκη και διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους και μια συζήτηση για το ενδεχόμενο υβριδικού πολέμου πίσω από όλες αυτές τις πυρκαγιές.

Ενώ η κύρια αφήγηση αποδίδει αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές κυρίως στις εκτεταμένες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μια άλλη γνώμη που μπορεί να υποστηριχθεί με επιχειρήματα είναι οι στοχευμένοι εμπρησμοί που η χώρα μας έχει ήδη αποδείξει ότι δέχεται με βάση τις ανακοινώσεις τόσο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όσο και από δηλώσεις πολιτών που έχουν δει τέτοια περιστατικά με τα μάτια τους.

Εμπρησμοί που εκμεταλλεύονται την ανικανότητα ενίσχυσης και συντονισμού των δυνάμεων της χώρας από πολιτική ηγεσία και οργανισμούς, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Με φόντο τα καμένα τοπία και τους ελληνικούς ουρανούς καλυμμένους με καπνό, ένα πιο σκοτεινό ενδεχόμενο έρχεται με την συστηματική αποψίλωση των δασών που βλέπουμε κάθε χρονιά.

https://twitter.com/CopernicusEU/status/1693975728163786910

Τα δέντρα, που είναι απίστευτα πολύτιμα για το οικοσύστημα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν και στρατηγική αξία στην απόκρυψη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τα βλέπουμε να εξαφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό. Αυτή η τάση έχει δημιουργήσει υποψίες ότι οι πυρκαγιές μπορεί να μην είναι τόσο φυσικές όσο παρουσιάζονται από διάφορους.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το NEMESIS HD που με βάση την ενασχόληση μας με τις ασύμμετρες τακτικές πολέμου και στρατιωτικών επιχειρήσεων οφείλουμε να εγείρουμε κάποια ερωτήματα όχι ως θέμα κινδυνολογίας αλλά κυρίως ετοιμότητας και εγρήγορσης.

Θα μπορούσαν αυτές οι πυρκαγιές να είναι μέρος ενός υπολογισμένου σχεδίου, ενορχηστρωμένου από εξωτερικές δυνάμεις με κίνητρα που εκμεταλλεύονται τις υψηλές θερμοκρασίες της πατρίδας μας;

Οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να είναι, κάποιες από αυτές μια σκόπιμη πράξη, δυνητικά ενορχηστρωμένη με απώτερα κίνητρα, που ενδεχομένως συνδέονται ακόμη και με τα συμφέροντα της Τουρκίας όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Παρόλο που αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να ακούγονται σαν «ακρότητες» απο μερικούς, η Τουρκία επίσημα έχει αποδεχθεί ότι έβαζε φωτιές στα ελληνικά δάση και μάλιστα αρκετά πρόσφατα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή πρέπει να αποσυνδεθεί. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα ασταθή καιρικά μοτίβα και οι παρατεταμένες ξηρασίες που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή αναμφίβολα δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των δασικών πυρκαγιών. Αλλά στο πνεύμα της αναζήτησης της πλήρους αλήθειας, είναι σημαντικό να δούμε την ευρύτερη εικόνα.

Μέσα σε αυτήν την εικόνα θα δούμε τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι αρχές προχωρούν σε ανακρίσεις και συλλήψεις λαθρομεταναστών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν συλληφθεί και Έλληνες για τέτοιες πράξεις), θα πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις της μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας όπως έγινε στην Νέα Αγχίαλο όπου υπήρξαν και εκρήξεις πυρομαχικών και να συνεκτιμήσουμε τις εξαγγελίες κάθε κυβέρνησης που πέρασε από την χώρα μας και δεν ενίσχυσε όπως θα έπρεπε τις πυροσβεστικές μας δυνάμεις.

Copyright: NEMESIS HD Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου σε άλλα μέσα ενημέρωσης, social media κτλπ χωρίς σχετική άδεια). Χρησιμοποίηστε την κοινοποίηση.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα