Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

SAMP/T – NG: Αεράμυνα με ASTER-30

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των αμυντικών συστημάτων, το SAMP/T και SAMP/T NG αναδεικνύεται ως μια νέα επιλογή στα συστήματα αεράμυνας με την ενσωμάτωση της νέας έκδοσης του ASTER-30 Block 1NT.

Ως νέα έκδοση που ξεκινά τις παραδόσεις από το 2025, το SAMP/T NG της EUROSAM αντιπροσωπεύει την κορυφή της τεχνολογικής προόδου της εταιρείας, προσφέροντας ενισχυμένη προστασία για τις ένοπλες δυνάμεις και τις κρίσιμες πολιτικές ή στρατιωτικές υποδομές.

Τι προσφέρει το SAMP/T NG;

Προστασία 360 μοιρών

Το SAMP/T NG σύμφωνα με την EUROSAM έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ολοκληρωμένη προστασία 360 μοιρών, διασφαλίζοντας μια ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα έναντι εναέριων απειλών από όλες τις κατευθύνσεις.

Τα προηγμένα συστήματα αισθητήρων και οι μονάδες εμπλοκής του με τάχιστη απόκριση προσφέρουν ένα απαράμιλλο επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης, επιτρέποντας τον έγκαιρο εντοπισμό και την ταχεία βολή κατά της απειλής

Το SAMP-T NG χρησιμοποιεί προηγμένα συστήματα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών όπως το GF 300 ή το KGM HP με τεχνολογία AESA GaN.

Αυτά τα ραντάρ προσφέρουν εξαιρετική εμβέλεια, ακρίβεια και δυνατότητες διάκρισης στόχων, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων.

Εμβέλεια SAMP/T NG

Με τη δυνατότητα ανίχνευσης στόχων σε αποστάσεις άνω των 350 χιλιομέτρων, το σύστημα παρέχει εκτεταμένο εύρος επιτήρησης, επιτρέποντας στους χειριστές να προβλέπουν και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις εισερχόμενες απειλές διασφαλίζοντας μια ευρεία ζώνη A2/AD (Anti-Access / Area Denial) με δυνατότητα εμπλοκής άνω των 150 χιλιομέτρων.

Άμυνα έναντι των βαλλιστικών πυραύλων

Το SAMP/T NG διαθέτει όπως έχουμε ξανα αναφέρει στο NEMESIS HD, αυξημένες αντιβαλλιστικές δυνατότητες. Ικανό να ανιχνεύει βαλλιστικούς πυραύλους σε εμβέλειες που ξεπερνούν τα 600 χιλιόμετρα, μπορεί να αποτελέσει «άσσο στο μανίκι» σε πολλά επιχειρησιακά σενάρια.

Με την ενσωμάτωση τεχνολογίας αιχμής και συγκεκριμένα του ASTER 30 Block 1NT, το SAMP/T NG ενισχύει τις δυνατότητες σε σχέση με τον προκάτοχο του το SAMP/T standard.

Εξαιρετική ευελιξία και διασυνδεσιμότητα

Κάθε συστοιχία SAMP/T NG διαθέτει εξαιρετική κινητικότητα και ευελιξία. Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού, επιτρέποντας γρήγορους χρόνους απόκρισης.

Επιπλέον, το σύστημα ενσωματώνεται απρόσκοπτα στα υπάρχοντα δίκτυα αεράμυνας, αυξάνοντας τις συνολικές δυνατότητες της τοπικής αεράμυνας.

Από τι απαρτίζεται μια συστοιχία SAMP/T NG;

Το SAMP/T NG αποτελείται από τέσσερα κύρια συστήματα, καθένα από τα οποία συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του συστήματος.

  • Πύραυλοι Aster-30: Η συστοιχία είναι εξοπλισμένη με έως και 48 πυραύλους Aster-30, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εκτοξευθούν αμέσως. Οι Aster-30 παρέχουν υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εμπλοκή των εισερχόμενων απειλών.
  • Kέντρο ελέγχου εμπλοκής: Η συστοιχία είναι εξοπλισμένη με μια ειδική μονάδα διαχείρισης εμπλοκής C2 (Command and Control). H υπολογιστική μονάδα λειτουργεί ουσιαστικά ως ο εγκέφαλος του συστήματος, συντονίζοντας και συγχρονίζοντας τα διάφορα στοιχεία που απαρτίζουν το σύστημα αεράμυνας για την επιλογή της κατάλληλης απάντησης και διαχείρισης της απειλής.
  • Εκτοξευτές: Η συστοιχία SAMP/T NG είναι εξοπλισμένη με έως και έξι εκτοξευτές, ο καθένας ικανός να μεταφέρει οκτώ βλήματα. Οι εκτοξευτές εξασφαλίζουν ικανότητα ταχείας βολής και παρέχουν στο σύστημα βελτιωμένη ισχύ πυρός κατά την διάρκεια των αναχαιτίσεων.
  • RADAR: Χωρίς την παρουσία σύγχρονων Radar το σύστημα θα ήταν τυφλό. Με τα σύγχρονα Radar AESA GaN που διαθέτει και περιγράψαμε παραπάνω ολοκληρώνεται η συστοιχία.

Συνοψίζοντας

Η νέα γενιά των αντιαεροπορικών συστημάτων SAMP/T (SAMP-T) γνωστή ως SAMP/T NG δίνει νέες δυνατότητες στο σύστημα με την ενσωμάτωση της καινούριας έκδοσης των ASTER-30 που χρησιμοποιεί την έκδοση ASTER-30 1NT που διαθέτουν αυξημένες αντιβαλλιστικές δυνατότητες.

Copyright: Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου (ειδικά σε άλλα ιστολόγια ως επαναδημοσίευση κτλπ) χωρίς σχετική άδεια από το NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα