Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Τουρκικοί βομβαρδισμοί χτύπησαν Ρωσικό στρατιωτικό όχημα στην Συρία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε ένα νέο σοβαρό περιστατικό, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη βόρεια Συρία τη Δευτέρα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ρώσου στρατιώτη και τον τραυματισμό πολλών άλλων σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες επίσημα προς το παρόν πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρθηκαν από μέσα ενημέρωσης των Κούρδων της Συρίας και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε μετά από μια ημέρα έντονων συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ (YPG) και τουρκικών στρατευμάτων και ισλαμιστών στη βόρεια Συρία, οι οποίες οδήγησαν σε πολλαπλές απώλειες για την κουρδική πλευρά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση ή σχόλιο από τον ρωσικό στρατό, τη συριακή κυβέρνηση ή τις τουρκικές αρχές σχετικά με το αναφερόμενο περιστατικό βομβαρδισμού.

Το πρακτορείο ειδήσεων που εκπροσωπεί τις ημιαυτόνομες κουρδικές περιοχές στη Συρία, Hawar News, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι χτυπήθηκε ρωσικό όχημα και υπήρξαν θύματα. Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας δρόμος που συνδέει τα χωριά Χέρμπελ και Ουμ Χάους στην επαρχία Χαλεπίου έγινε στόχος τουρκικών βομβαρδισμών. Ως αποτέλεσμα, ένας Ρώσος στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από τα ενδιαφερόμενα μέρη και αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό όμως υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα