Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

WSJ: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία – Κυρώσεις αν δεν αλλάξει στάση με Χαμάς και Ρωσία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε ρεπορτάζ της, η Wall Street Journal αποκάλυψε αυξημένες εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με την οικονομική και ηθική υποστήριξη της τελευταίας στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και την έμμεση διευκόλυνση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αμερικανοί αξιωματούχοι, με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες Μπράιαν Νέλσον, έχουν προειδοποιήσει ρητά την τουρκική κυβέρνηση για πιθανές κυρώσεις.

Η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στην ανοχή της Τουρκίας στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα χρηματοοικονομικά δίκτυα που σχετίζονται με τη Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη. Η Χαμάς, επίσημα αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να διεξάγει εκτεταμένες δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Τουρκία. Αυτή η κατάσταση αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης συνάντησης πρόσφατα στην Άγκυρα, ο Μπράιαν Νέλσον τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Προειδοποίησε τους Τούρκους αξιωματούχους ότι οποιαδήποτε σχέση μεταξύ μιας μελλοντικής επίθεσης της Χαμάς και των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων ή διευκόλυνσης των ενεργειών της από την Τουρκία θα είχε σημαντικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, υποστήριξε ότι, είναι σταθερά δεσμευμένη να διαταράξει αυτές τις σχέσεις της Τουρκίας με Χαμάς και Ρωσία. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να συνεργαστούν με την Τουρκία σε αυτή την προσπάθεια, αλλά είναι επίσης διατεθειμένες να αναλάβουν μονομερή δράση εάν χρειαστεί μέσω κυρώσεων σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα