Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Ισραήλ έπληξε και γκρέμισε κτίριο της Πρεσβείας του Ιράν στην Συρία: Πανικός πληροφοριών και νεκροί αξιωματούχοι σύμφωνα με πηγές

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δαμασκός, ΣυρίαΙσραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στη συνοικία Al Mazzeh της Δαμασκού, το οποίο και γκρέμισε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας. Το χτύπημα, θεωρείται μια από τις πιο τολμηρές ενέργειες του Ισραήλ μέχρι σήμερα, καθώς το κτίριο χρησιμοποιείται και ως κατοικία του Ιρανού πρέσβη στη Συρία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και βρίσκεται ανάμεσα στην Πρεσβεία του Ιράν και του Καναδά.

Το Ισραήλ έπληξε και γκρέμισε κτίριο της Ιρανικής Πρεσβείας στην Συρία: Πανικός πληροφοριών και νεκροί αξιωματούχοι σύμφωνα με πηγές
PHOTO: X SOURCES

Πληροφορίες αναφέρουν την παρουσία ανώτερων αξιωματούχων του Ιράν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και δεν είναι γνωστό πόσοι νεκροί υπάρχουν και αν αποτελούσαν στόχους υψηλού προφίλ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναφέρει ότι τουλάχιστον έξι άτομα ενδέχεται να σκοτώθηκαν στην επίθεση, αν και εκκρεμεί επίσημη επιβεβαίωση. Παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, ο Ιρανός πρέσβης στη Συρία, Hossein Akbari και η οικογένειά του φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτές ως τώρα Ιρανικές πηγές.

Το κτίριο φέρεται να φιλοξενούσε μια συνάντηση με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) τη στιγμή της επίθεσης.

Η ιδιότητα του κτιρίου ως μέρος της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στη Συρία υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της επίθεσης, καθώς οι πρεσβείες και οι σχετικές περιουσίες αποτελούν κυρίαρχα εδάφη των αντίστοιχων κρατών τους, επομένως η επίθεση του Ισραήλ θεωρείται απευθείας προσβολή Ιρανικού εδάφους.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι σύμβουλοι και διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) είναι μεταξύ των νεκρών με τον κύριο στόχο να αποτελεί τον Mohammad Reza Zahedi, σημαντικό διοικητή της δύναμης του Ιράν στη Συρία ο οποίος φέρεται να είναι νεκρός, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ακόμα ανεπιβεβαίωτες.

Η απουσία πληροφοριών για τον συνολικό αριθμό των θυμάτων και την ταυτότητα τους δείχνει και το σοκ που έχει προκαλέσει η ισραηλινή επίθεση.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα