Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυξημένος Φόβος στην Ουκρανία για νέα επίθεση του Ρωσικού στρατού στο Κίεβο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κίεβο, Ουκρανία – Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko προειδοποίησε σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο μιας νέας ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών στην Ουκρανία για την καθυστερημένη διεθνή βοήθεια. Την προειδοποίηση του Κλίτσκο επιβεβαιώνουν επίσης οι δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου και η νέα έκκλησή του για ενίσυχη της βοήθειας που παρέχεται στη χώρα.

«Το Κίεβο ήταν και παραμένει στόχος για τον Πούτιν, γιατί η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της χώρας», δήλωσε ο Κλίτσκο, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη φύση της απειλής. Ωστόσο, επεσήμανε την αυξημένη ετοιμότητα του Κιέβου να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση σε αντίθεση με την πρώτη επίθεση του ρωσικού στρατού στο Κίεβο, στις αρχές του πολέμου πριν από δύο χρόνια. «Εάν ο Πούτιν λάβει μια τέτοια απόφαση, θα είναι μια αιματηρή απόφαση», υποστήριξε ο Ουκρανός δήμαρχος.

Αυξημένος Φόβος στην Ουκρανία για νέα επίθεση του Ρωσικού στρατού στο Κίεβο - NEMESIS HD
By Mil.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116560415

Ο Κλίτσκο τόνισε επίσης τη σημασία της ενίσχυσης των δυνατοτήτων αεράμυνας της πόλης ως προτεραιότητα για την αμυντική στρατηγική της. «Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα μέσα αεράμυνας, περισσότερους αντιαεροπορικούς πυραύλους,» δήλωσε.

Ενισχύοντας τις ανησυχίες του Klitschko, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy σε συνέντευξή του στο CBS News επεσήμανε πως η χώρα έχει άμεση ανάγκη από διεθνή βοήθεια, προειδοποιώντας για πιθανή μεγάλη ρωσική επίθεση τον επερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο. Επιπλέον, όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NEMESIS HD, τους ίδιους φόβους δείχνει να μοιράζεται και ο περιφερειάρχης του Κιέβου, ο οποίος έχει οχυρώσει την ουκρανική πρωτεύουσα με 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες, γνωστές ως «δόντια του δράκου», αντιαρματικά εμπόδια και τάφρους.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα