Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχόμενες αποτυχίες στο πρόγραμμα υπερηχητικών πυραύλων των ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ένα πειραματικό πρωτότυπο υπερηχητικού πυραύλου δοκιμάστηκε από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αλλα δεν κατάφερε να απασφαλίσει απο το βομβαρδιστικό που συμμετείχε στην δοκιμή, καταλήγωντας στην τρίτη αποτυχημένη δοκιμή βολής υπερηχητικών όπλων για τις ΗΠΑ.

Ο δοκιμαστικός Υπερηχητικός πύραυλος δεν μπόρεσε να πυροδοτηθεί από το βομβαρδιστικό για άγνωστο λόγο και το βομβαρδιστικό αναγκάστηκε να επιστρέψει στην βάση του χωρίς να εκτελέσει την βολή.

«Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, η Πολεμική Αεροπορία (των ΗΠΑ) επιχείρησε μια δοκιμαστική βολή του όπλου ταχείας αντίδρασης AGM-183A (ARRW) από ένα B-52 Stratofortress. Η εκτόξευση ματαιώθηκε πριν από την άφεσή του μετα απο άγνωστη αιτία. Ο πύραυλος θα επιστρέψει στο εργοστάσιο και η ανάλυση των δεδομένων του αεροσκάφους θα ξεκινήσει αμέσως. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει τις πτητικές δοκιμές του το συντομότερο δυνατό.», είπε ο Στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Χιθ Κόλινς σε δήλωσή του στο περιοδικό The War Zone.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτο της ανάπτυξης τακτικών υπερηχητικών πυραύλων για τις ΗΠΑ είναι ενα απο τα πιο κρίσιμα προγράμματα που τρέχει ο Αμερικανικός στρατός καθώς βρίσκεται πίσω αυτην την στιγμή στον συγκεκριμένο τομέα έναντι της Κίνας και της Ρωσίας που δοκιμάζουν ήδη επιτυχώς τους δικους τους υπερηχητικούς πυραύλους και οι αποτυχίες στο πρόγραμμα υπερηχητικών πυραύλων είναι μια κακή εξέλιξη προς το παρόν.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα