Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Η ΡΟΖΑΒΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν) γιορτασε την επέτειο της απελευθέρωσης του Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος ως εθνική ημέρα γιορτής για τους Κούρδους σε όλο τον κόσμο.

Τα τρία αυτόνομα κρατίδια Rojava-Jazira, Kobani και Afrin διοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις στις πόλεις Qamishlo, Hasaka, Kobani, Afrin και πολλές άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Συρία, ανακοινώνοντας την 26 Ιανουαρίου ως “Ημέρα Απελευθέρωσης του Kobani”.

Στο Kobani [που παλαιότερα ήταν γνωστό στα αραβικά ως Ain al-Arab], οι εορτασμοί ξεκίνησαν με μια στρατιωτική τελετή με επικεφαλής τους μαχητές του YPG και YPJ, ακολουθούμενη από κουρδικούς λαϊκούς χορούς και άλλες παραστάσεις.

Το Σεπτέμβριο του 2014, Το Kobani αποτέλεσε πεδίο μάχης μεταξύ των ανταρτών της Da’esh και των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014,

ο Αμερικανικός Συνασπισμός ξεκίνησε τις πρώτες επιθέσεις του στο έδαφος κοντά στο Kobani. Στη συνέχεια, 1.500 Κουρδικοί μαχητές από την Τουρκία εντάχθηκαν με τους Κούρδους στο Κομπάνι.

Στις 31 Οκτωβρίου 2015, περισσότερα από 20 οχήματα με δυνάμεις της Peshmerga εισήλθαν στην πόλη Kobani μέσω της Τουρκίας.

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, το YPG, μαζί με τις ενισχύσεις της FSA και των Peshmerga και τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, απελευθέρωσαν το Kobani.

Για τους Κούρδους, το Kobani δεν ήταν μόνο ένα σύμβολο της συνεχιζόμενης κουρδικής αντίστασης αλλά και ένα Πατριωτικό συναίσθημα που ένωσε ολους τους Κούρδους!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα