Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ | Ισραηλινά πυρά έπληξαν την Συρία: Εξουδετέρωσαν αξιωματούχο της Χαμάς δίπλα στο Γκολάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δαμασκός, Συρία – Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν την εξουδετέρωση ενός σημαντικού αξιωματούχου της Χαμάς στη Συρία. Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική του Ισραήλ κατά των επιθέσεων με ρουκέτες που στοχεύουν τις βόρειες περιοχές του και μάλιστα υπήρξε και σπάνια παραδοχή εκτέλεσης επίθεσης στο έδαφος της Συρίας.

Συγκεκριμένα, ο Hassan Akasha, υψηλόβαθμο μέλος της Χαμάς, σκοτώθηκε μετά από πιθανότατα αεροπορική επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στο Beit Jinn, μια πόλη της νότιας Συρίας κοντά στα υψίπεδα Γκολάν.

Το Ισραήλ χαρακτηρίζει τον Akasha ως τον εγκέφαλο πίσω από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από το έδαφος της Συρίας στο βόρειο Ισραήλ. Αυτές οι επιθέσεις, ενορχηστρώθηκαν για λογαριασμό της Χαμάς με στόχο την εμπλοκή και της Συρίας στον πόλεμο.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ | Ισραηλινά πυρά έπληξαν την Συρία: Εξουδετέρωσαν αξιωματούχο της Χαμάς δίπλα στο Γκολάν
Πηγή φωτογραφίας: IDF

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία από το συριακό έδαφος και (η Συρία) είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε ενέργεια προέρχεται από το έδαφός της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή».

Αυτό το περιστατικό είναι μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου εντατικοποιημένων ισραηλινών ενεργειών στη Συρία. Το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές, στοχεύοντας όχι μόνο δυνάμεις της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν που επιχειρούν στην Συρία αλλά και τις υποδομές και τις γραμμές εφοδιασμού που υποστηρίζουν τις μεταφορές όπλων του Ιράν σε περιφερειακούς συμμάχους του.

Αυτές οι επιχειρήσεις σηματοδοτούν μια νέα πιο «άγρια» φάση στις μακροχρόνιες προσπάθειες του Ισραήλ να διακόψει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή. Πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα χτυπήματα είναι πλέον πιο συχνά και θανατηφόρα, διακόπτοντας σημαντικά τη στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν στους συμμάχους του στη Συρία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα