Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Πολεμική απειλή Τουρκίας σε Ισραήλ: «Αν αποτύχει η διπλωματία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σπάσουμε την πολιορκία» – Τι δήλωσε ο Χακάν Φιντάν για Γάζα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, υπονοώντας πιθανές στρατιωτικές επιλογές εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του ισραηλινού αποκλεισμού. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Al-Jazeera, ο Φιντάν υπογράμμισε τη δέσμευση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τις διπλωματικές σχέσεις της για να σπάσει την πολιορκία, αλλά δεν απέκλεισε επιπλέον μέτρα.

Τα σχόλια του Φιντάν έρχονται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, με το Ισραήλ να βρίσκεται σε πόλεμο με την Λωρίδα της Γάζας.

«Αρνούμαστε να συζητήσουμε τη μεταπολεμική κατάσταση στη Γάζα πριν από την κατάπαυση του πυρός. Οι τρέχουσες ενέργειες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών νοσοκομείων και σχολείων, έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση. Επί του παρόντος, υπάρχει πολιορκία στη Γάζα με τη χρήση βίας. Τώρα, καταφεύγουμε σε διπλωματικά μέσα για να σπάσουμε την πολιορκία. Εάν αυτά τα μονοπάτια αποδειχθούν αναποτελεσματικά, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι.», δήλωσε ο Φιντάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Τουρκίας ζήτησε επίσης μια ενιαία στάση από τις ισλαμικές χώρες στο Παλαιστινιακό ζήτημα, υποστηρίζοντας μια συλλογική προσέγγιση για την επίλυση της μακροχρόνιας σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Πολεμική απειλή Τουρκίας σε Ισραήλ: «Αν αποτύχει η διπλωματία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σπάσουμε την πολιορκία» - Τι δήλωσε ο Χακάν Φιντάν για Γάζα
PHOTO Licensed via ENVATO for NEMESIS HD

Καθώς η κατάσταση στη Γάζα συνεχίζει να επιδεινώνεται, η στάση της Τουρκίας σηματοδοτεί πλέον μια αυξανόμενη έξαρση επιθετικών δηλώσεων κατά του Ισραήλ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και αιτία πολέμου. Προφανώς μια πολιορκία δεν σπάει χωρίς την χρήση στρατιωτικών μέσων αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες.

Οποιαδήποτε στρατιωτική αντίδραση της Τουρκίας στο Ισραήλ, θα οδηγούσε σίγουρα σε έναν περιφερειακό πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα