Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Νέα Επίθεση κατά της Γερμανίας – «Είναι σταυροφόροι»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ακόμα περισσότερο τραβάει το σχοινί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντησή τους. Ο Τούρκος Πρόεδρος που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια προσβάλωντας τη Γερμανία και τον ίδιο τον Σολτς, αυτή τη φορά αποκάλεσε την Δύση, καθώς και τον Καγκελάριο και τον Πρόεδρο της Γερμανίας «ιμπεριαλιστές σταυροφόρους».

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Νέα Επίθεση κατά της Γερμανίας - «Είναι σταυροφόροι»
Πηγή φωτογραφίας: Cerstin Gammelin (χ)

«Την Δύση την ενώνουν τα ιμπεριαλιστικά ιδεώδη των σταυροφόρων. Δυστυχώς, το είδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Γερμανία. Ο Γερμανός πρόεδρος αντικατοπτρίζει την ίδια νοοτροπία», είπε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Γερμανία.

Μπαράζ επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν μπροστά στον Γερμανό Καγκελάριο: Αιχμές για ολοκαύτωμα, Eurofighter, Ισραήλ, Γάζα και Ευρωπαϊκή ένωση
Photo by Bundeskanzler Olaf Scholz (x)

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν την Παρασκευή είχε συνάντηση στο Βερολίνο με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Στις κοινές δηλώσεις στον Τύπο μετά την συνάντησή του με τον Σολτς ο Ερντογάν προσέβαλε την Γερμανία τόσο για το ζήτημα του πολέμου στο Ισραήλ, όσο και για τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon που ενδιαφέρεται να αγοράσει η Τουρκία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος αν και μάλλον προσπέρασε τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου για τα αεροσκάφη, απάντησε αυστηρά στα σχόλιά του για το Ισραήλ και τη στάση της Γερμανίας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα