Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Πληροφορίες: Τέλος τα Mi-35P της Εθνικής Φρουράς – Έφυγαν για Σερβία – Έρχονται τα H145M με πυραύλους SPIKE

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πληροφορίες από την Σερβία και από τον Peter Voinovich αναφέρουν την ολοκλήρωση της πώλησης των Κυπριακών Επιθετικών Ελικοπτέρων, Ρωσικής κατασκευής Mi-35P προς την Σερβία με στόχο την αντικατάσταση τους από τα H145M.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο Peter Voinovich, τα επιθετικά ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην Σερβία τις τελευταίες δύο μέρες με πτήσεις μεταγωγικών An-124 που τα πήραν από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο και τα μετέφεραν στο Βελιγράδι.

Τα 11 Επιθετικά ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς δεν εμφανίστηκαν και στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, κάνοντας αισθητή την απουσία τους από τους Κυπριακούς ουρανούς εις αναμονή της μεταφοράς τους. Την πιθανή συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων την είχαμε αναφέρει στο NEMESIS HD και μάλιστα είχε επιβεβαιωθεί περαιτέρω από την επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Άμυνας στην Πάφο.

Τα Mi-35 υπηρέτησαν πιστά την Εθνική Φρουρά όμως τα προβλήματα με την συντήρηση τους αλλά και οι περιορισμένες δυνατότητες στους στο σύγχρονο πεδίο μάχης επέβαλαν την άμεση αντικατάσταση τους ειδικά μετά τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

H-145M «Ο Αντικαταστάτης»

Πληροφορίες: Τέλος τα Mi-35P της Εθνικής Φρουράς - Έφυγαν για Σερβία - Έρχονται τα H145M με πυραύλους SPIKE
PHOTO: AIRBUS

Με βάση το πλάνο του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αντικατάσταση του Ρωσικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς αναμένεται να γίνει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη μάλιστα έχουν πέσει υπογραφές με βάση τις ως τώρα πληροφορίες για τα H-145M που θα αντικαταστήσουν τα Mi-35 της Εθνικής Φρουράς.

Το Airbus H145M, μια στρατιωτική έκδοση του ελικοπτέρου EC145, ξεχωρίζει για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του στην εκπλήρωση διαφορετικών αποστολών. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του H145M είναι ο προσαρμόσιμος σχεδιασμός του, επιτρέποντάς του να εξοπλίζεται με διάφορους αισθητήρες και όπλα για αποστολές. Αυτό το ελικόπτερο μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορους συναδιασμούς όπλων, συμπεριλαμβανομένων τόσο κατευθυνόμενων όσο και μη κατευθυνόμενων πυραύλων/ρουκετών, εκτός από πολυβόλα.

Μία από τις βασικές εξελίξεις στο οπλοστάσιο του H145M είναι η ικανότητά του να αναπτύσσει τους ισραηλινούς αντιαρματικούς πυραύλους Spike ER2. Αυτοί οι πύραυλοι, που αναπτύχθηκαν από την Rafael Advanced Defense Systems, έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία από το H145M και την Airbus, επιδεικνύοντας τις διευρυμένες δυνατότητες μάχης του ελικοπτέρου. Οι πύραυλοι Spike ER2 ενισχύουν τις αντιαρματικές δυνατότητες, με εντυπωσιακή εμβέλεια βολής έως και 16 χιλιόμετρα.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα