Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αυστηρή Προειδοποίηση Ισραήλ στον ΟΗΕ: «Να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ» – Τι δήλωσε ο Ελί Κοέν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αυστηρή προειδοποίηση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν. Το μήνυμα του Κοέν, όπως αναφέρθηκε από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, τόνισε την επικείμενη απειλή ενός περιφερειακού πολέμου εάν ο ΟΗΕ αποτύχει να εφαρμόσει πλήρως την Απόφαση 1701 του 2006. Αυτό το ψήφισμα, κομβικό στο πλαίσιο της γεωπολιτικής της Μέσης Ανατολής, επιβάλλει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.

Η προειδοποίηση του Κοέν στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν σαφής: «Για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας και για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να τερματιστούν οι επικίνδυνες παραβιάσεις της Χεζμπολάχ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στα σύνορα» είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Αυστηρή Προειδοποίηση Ισραήλ στον ΟΗΕ: «Αλλάξτε προσέγγιση με την Χεζμπολλάχ»
Πηγή φωτογραφίας: Eli Cohen

Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήταν καθοριστικό για την ολοκλήρωση του Δεύτερου Πολέμου του Λιβάνου το 2006. Αυτό το ψήφισμα ζητούσε τον αφοπλισμό όλων των μη κρατικών ένοπλων ομάδων στον Λίβανο και διευκρίνιζε ότι στην περιοχή από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μέχρι τον ποταμό Λιτάνι θα πρέπει να μην επιχειρούν άλλες ένοπλες ομάδες εκτός από τον κρατικό στρατό του Λιβάνου και την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, UNIFIL.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτών των κρίσιμων ρητρών του ψηφίσματος έχει αποτύχει και η Χεζμπολάχ έχει εξελιχθεί σε μια βαριά οπλισμένη πολιτοφυλακή, με δεκάδες χιλιάδες μαχητές και ένα οπλοστάσιο που φέρεται να περιλαμβάνει περίπου 150.000 ρουκέτες και πυραύλους διαφόρων τύπων. Αυτή η ανησυχητική στρατιωτική ικανότητα αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ και τη σταθερότητα της περιοχής.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πούτιν σε Κίνα: «Ρώσοι και Κινέζοι είναι αδέρφια» – Τι αναφέρει η κοινή δήλωση

Πεκίνο, Κίνα – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε...

Η Ρωσία απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο του Ηνωμένου Βασιλείου – Τι έχει συμβεί

Σε μια σημαντική διπλωματική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου...

Διαβάστε ακόμα