Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπογραφή προμήθειας 6 + 6 H145M για την Εθνική Φρουρά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6. 

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της ΕΦ για ταχεία αντίδραση, εκπομπή μαζικών πυρών, προσβολή στόχων με ακρίβεια και εκτέλεση αποστολών εγγύς υποστήριξης και συλλογής πληροφοριών. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπογραφή προμήθειας 6 + 6 H145M για την Εθνική Φρουρά - NEMESIS HD
Υπογραφή για 6 Ελικόπτερα H145M PHOTO: © 2022 Υπουργείο Άμυνας, Κυπριακή Δημοκρατία

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι, «αμετάθετός μας στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες, για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη».

Ο κ. Πετρίδης πρόσθεσε ότι «Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμου. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας». 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπογραφή προμήθειας 6 + 6 H145M για την Εθνική Φρουρά - NEMESIS HD
PHOTO By Tim Rademacher – Own work, CC BY-SA 4.0, Wikipedia

Η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina Grenet-Catalano εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω αυτής της συμφωνίας θα ενδυναμωθεί η ασφάλεια και η περιφερειακή σταθερότητα και ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή άμυνα και η διμερής εταιρική αμυντική συνεργασία. 

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο ΓΔ κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους της AirbusHelicopters o Εκτελεστικός  Αντιπρόεδρος κ. Olivier Michalon» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Το μπαράζ Εξοπλιστικών συναντήσεων απέδωσε καρπούς

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα