ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ – ΙΡΑΝ: Ιρανικό καταμαράν σε απόσταση αναπνοής

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ – ΙΡΑΝ: Ιρανικό καταμαράν σε απόσταση αναπνοής

Τέσσερα πλοία από το Σώμα Των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ναυτικού του Ιράν παρενόχλησαν την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατα την διάρκεια περιπολίας της στον Περσικό Κόλπο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ένα Ιρανικό καταμαράν του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασε επανειλημμένα μπροστά από τα αμερικανικά περιπολικά σκάφη σε απόσταση αναπνοής παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις των Αμερικανικών σκαφών, δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το Ιρανικό καταμαράν γνωστό ως Harth 55, πλησίασε τα αμερικανικά πλοία, σύμφωνα με δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του Αμερικανικού Στόλου Cdr. Rebecca Rebarich την Πέμπτη:

“Το Harth 55 πέρασε επιθετικά μπροστά απο την πλώρη του σκάφους μας, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος μας να κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τη σύγκρουση. Τα ιρανικά πλοία παρενόχλούσαν τα σκάφη της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για περίπου τρεις ώρες” πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι οι ιρανικές ενέργειες “κρίθηκαν ως μη ασφαλείς και αντιεπαγγελματικές που αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης”

Share
Translate »