ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ: Δύσκολες οι μάχες στο Ιρακινό Κουρδιστάν

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ: Δύσκολες οι μάχες στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του Τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε την Τρίτη το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το Τουρκικό Υπουργείο δήλωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε μάχες με το PKK στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ ένας ακόμα στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα απο αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή και αργότερα υπέκυψε στις πληγές του στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η δήλωση.

Το Τουρκικό υπουργείο ευχήθηκε το έλεος του Αλλάχ για τους μάρτυρες και πρόσφερε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους καταλήγει η ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Μέχρι στιγμής, τρεις Τούρκοι στρατιώτες εχουν σκοτωθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Τουρκικών ενοπλων δυνάμεων αν και Κουρδικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε πάνω απο δέκα.

Προς το παρόν, ακόμα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το ελικοπτερό που φέρεται να αγνοείται εδω και 3 μέρες με πλήρωμα 9 ατόμων των Τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επιχείρηση στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Share
Translate »