Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ” – Κούρδος αξιωματούχος | ΙΡΑΚ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τρεις φορές στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσε χθες Κούρδος αξιωματούχος σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα MorningStar.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) Zagros Hiwa ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά κατά τη διάρκεια τουρκικού βομβαρδισμού στο Αμέντι, στην ορεινή περιοχή Ντουχόκ, η οποία συνορεύει με την Τουρκία.

Χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στους λόφους Μαμρέσο στην πλευρά του ποταμού Μπασιάν και στους λόφους Μαρβάνος δίπλα στον ποταμό Αβασίν“, ανέφερε.

“Έχουν χρησιμοποιήσει χημικά στα τούνελ εκεί”, πρόσθεσε ο Hiwa, αναφερόμενος στο υπόγειο σύστημα που χρησιμοποιούν οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Σε περίπου 76 χωριά στην περιοχή Αμέντι κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των τουρκικών βομβαρδισμών χθες, οι οποίοι κατέστρεψαν επίσης πολλά στρέμματα δασικών εκτάσεων καθώς εντείνεται η εισβολή.

Ο Hiwa δήλωσε ότι «τουλάχιστον 38 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί» σε μάχες με το ΡΚΚ από όταν ξεκίνησε χερσαία εισβολή στις 24 Απριλίου.

“Είναι μέρος εκστρατείας γενοκτονίας εναντίον των Κούρδων, η οποία έχει προγραμματιστεί σκόπιμα να συμπέσει με την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων”, δήλωσε.

“Το μήνυμα προς τους Κούρδους είναι σαφές. Θα σας σκοτώσουμε όπως σκοτώσαμε τους Αρμένιους στις αρχές του 20ου αιώνα. Τώρα είναι η σειρά σας.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα