Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι σημαντικότερες παρουσιάσεις οπλικών συστημάτων σε ΓΕΣ/ΓΕΑ/ΓΕΝ από τις 30 Ιανουαρίου 2024: Από PINAKA μέχρι Διάστημα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σειρά από συναντήσεις υψηλού επιπέδου που διήρκεσαν τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου και συνεχίστηκαν όλο τον Φεβρουάριο του 2024, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ) ενεπλάκησαν σε συζητήσεις με πολλές αμυντικές εταιρείες. Αυτές οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη διερεύνηση πιθανών αγορών και αναβαθμίσεων για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας σε διάφορους τομείας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα αλλά και στον κυβερνοχώρο.

Παρουσιάσεις συναντήσεις

EODH – Πλήρης αναβάθμιση Leopard 1A5

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έλαβε εισηγήσεις από εκπροσώπους της EODH SA, όπου περιγράφεται αναλυτικά η πρότασή τους για την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard1A5.

Collins Aerospace – IFF Mode 5

Ταυτόχρονα, το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας (ΓΕΑ) φιλοξένησε για παρουσίαση από εκπροσώπους της Collins Aerospace. Η εστίαση αυτής της παρουσίασης ήταν στις δυνατότητες του συστήματος IFF Mode 5, τονίζοντας τη σημασία της προηγμένης τεχνολογίας αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (Friend Or Foe) στη διατήρηση της ασφάλειας του εναέριου χώρου και της επιχειρησιακής ακεραιότητας.

Ινδία – Αναβάθμιση Eλληνικών RM-70 σε PINAKA

Την επομένη, 31 Ιανουαρίου, σημαντικές συζητήσεις είχαμε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Εκπρόσωποι της MUNITIONS INDIA LTD παρουσίασαν προτάσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 των ενόπλων δυνάμεων στο σύγχρονο πρότυπο PINAKA της Ινδίας.

Bitdefender – Κυβερνοχώρος

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας πραγματοποίησε συνομιλίες με την εταιρεία Bitdefender, εκπροσωπούμενη από τον Δημήτριο Χρυσανθόπουλο και τον Βασίλειο Καραβασίλη. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από λύσεις που προσφέρει η εταιρεία στην κυβερνοασφάλεια, δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη ανάγκη προστασίας της στρατιωτικής ψηφιακής υποδομής από ολοένα και πιο εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο.

NEXTER ΓΙΑ ΤΟΜΑ PHILOCTETES (IFV)

Η παρουσίαση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού από την NEXTER SYSTEMS σχετικά με το όχημα μάχης πεζικού PHILOCTETES (IFV) έλαβε χώρα επίσης στις 31 Ιανουαρίου. Αυτή η συνάντηση τόνισε τη συνεχιζόμενη έρευνα για προηγμένες τεθωρακισμένες πλατφόρμες ικανές να παρέχουν ενισχυμένη προστασία και δύναμη πυρός για τις χερσαίες δυνάμεις, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των μηχανοκίνητων μονάδων του Ελληνικού Στρατού που εκτείνεται πέρα από την παραχώρηση των 60 M2 Bradley από τα EDA των ΗΠΑ.

Φεβρουάριος συναντήσεις-παρουσιάσεις

Οι σημαντικότερες παρουσιάσεις οπλικών συστημάτων σε ΓΕΣ/ΓΕΑ/ΓΕΝ από τις 30 Ιανουαρίου 2024: Από PINAKA μέχρι Διάστημα
RAFALE Exocet PHOTO By Georges Seguin (Okki) – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7090128

Ξεκινόντας τις συναντήσεις για τον Φεβρουάριο, στις 6 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της Emtech Space S.A., συναντήθηκαν με στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Η παρουσίασή τους επικεντρώθηκε σε εφαρμογές του διαστημικού τομέα, αντανακλώντας το ενδιαφέρον για επέκταση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας στον διαστημικό τομέα, έναν τομέα αυξανόμενης στρατηγικής σημασίας παγκοσμίως.

VANOS S.A. – Χημικός-Βιολογικός Πόλεμος

Στις 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της VANOS S.A., με επίκεντρο την φόρμουλα ξηράς σκόνης First Applied Sorbent Treatment (FAST) Against Chemical Threats (ACT), που χρησιμοποιείται για την καταστροφή χημικών ή βιολογικών παραγόντων χημικού πολέμου και την απορρόφηση-διάλυση της υδραζίνης.

ECOMIGROUP – Ελικόπτερα Black Hawk

Η έρευνα για την απόκτηση ενός αριθμού ανακατασκευασμένων ελικοπτέρων BLACK HAWK, UA-60A+, καθώς και η γενική υποστήριξη των αεροπορικών πόρων σε ανταλλακτικά και επισκευές, συζητήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου με την ECOMIGROUP.

BAE Systems – Συστήματα Αυτοπροστασίας

Οι εκπρόσωποι της BAE Systems συναντήθηκαν με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) στις 13 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν συστήματα αυτοπροστασίας για ελικόπτερα CH-47D Chinook και AH-64D Apache της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και συστήματα αισθητήρων για την προστασία αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ. Αυτή η συνάντηση υπογραμμίζει τη σημασία των προηγμένων αισθητήρων και αντιμέτρων για τη διασφάλιση της επιβίωσης και της αποτελεσματικότητας των εναέριων και χερσαίων πλατφορμών γεγονός που δείχνει ακόμη μια φορά το αυξημένο ενδιαφέρουν που παρουσιάζουν οι επιτελείς του ΓΕΣ για μια τέτοια λύση.

Η IDE (INTRACOM DEFENSE) ΣΤΟ ΓΕΣ (ΔΠΒ)

Στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κρίσιμη συζήτηση μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Διεύθυνσης Πυροβολικού και εκπροσώπων της INTRACOM DEFENSE (IDE) για θέματα αρμοδιότητας του στρατού, σηματοδοτώντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ενίσχυσης της εθνικής άμυνας με προηγμένες λύσεις επικοινωνίας και τεχνολογίας.

SAAB – EMB145 ΑΣΕΠΕ

Την ίδια μέρα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας υποδέχθηκε εκπροσώπους της SAAB. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση λύσεων για την αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ EMB-145 της Πολεμικής Αεροπορίας, δείχνοντας την εστίαση του ΓΕΣ στην ενίσχυση των εναέριων δυνατοτήτων αναγνώρισης και επιτήρησης.

Ατρακτίδιο και SPICE από RAFAEL στο ΓΕΑ

Η ατζέντα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στις 21 Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε από μια σημαντική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ισραηλινής RAFAEL. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από το ατρακτίδιο RecceLite III (XR) Airborne Reconnaissance Pod και τα κατευθυνόμενα όπλα SPICE, υποδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη του κενού σε σύγχρονα ατρακτίδια που έχουμε περιγράψει στο NEMESIS HD ΕΔΩ.

D-FEND και CopterPix για C-UAS / DRONES

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις στο ΓΕΑ, στις 26 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι των CopterPix και D-FEND συμμετείχαν σε εικονικές συναντήσεις με το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Η εστίαση ήταν στις επιχειρησιακές δυνατότητες των drones της CopterPix και του συστήματος anti-drone (κατά μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (C–UAS)) της D-FEND. Αυτές οι συζητήσεις τόνισαν το εξελισσόμενο τοπίο του αεροπορικού πολέμου και τη σημασία της ύπαρξης τεχνολογικά προηγμένων Drone αλλά και συστημάτων αντιμετώπισης τους.

Η RAFAEL ξανά στο ΓΕΑ για σύστημα SIGINT (SpectRA)

Συνάντηση με την RAFAEL επαναλήφθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο Σύστημα SIGINT αναγνώρισης στόχων SpectRA το οποίο χρησιμοποιεί προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στον σύγχρονο πόλεμο, παρέχοντας στις Ένοπλες Δυνάμεις ενισχυμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών.

Ο μήνας ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση στις 28 Φεβρουαρίου μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Πολεμικής Αεροπορίας και εκπροσώπων της Raytheon. Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από τα οπλικά συστήματα αέρος-εδάφους που προσφέρει, δίνοντας έμφαση στη συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης των δυνατοτήτων κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας με πυρομαχικά ακριβείας και προηγμένο οπλισμό. Το πιθανότερο είναι να παρουσιάστηκε ο πύραυλος Joint Strike Missile (JSM) και κατευθυνόμενες βόμβες STORMBREAKER

Συνοψίζοντας

Αυτές οι παρουσιάσεις και συναντήσεις κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024 καταδεικνύουν την προληπτική και συνολική προσέγγιση του Υπουργείου Άμυνας και των επιτελειών για την ενημέρωση του στις αμυντικές προμήθειες και τον εκσυγχρονισμό με βάση πλέον το πρόγραμμα «Ατζέντα 2030». Διερευνώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και συστημάτων, από νέα ΤΟΜΑ και προηγμένα πυρομαχικά έως λύσεις κυβερνοασφάλειας και διαστημικές εφαρμογές, η Ελλάδα προσπαθεί να ενημερωθεί για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας σε πολλαπλά μέτωπα. Φυσικά χωρίς παραγγελίες όπλων και συστημάτων αυτές οι συναντήσεις θα παραμείνουν ενημερωτικού χαρακτήρα και τίποτα παραπάνω.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πιθανά «Ίμια» για την Ταϊβάν: Κινέζοι ψαράδες αποβιβάστηκαν στην νήσο Gaodeng

Ταϊπέι, Ταϊβάν - Κινέζοι ψαράδες αποβιβάστηκαν με τη βάρκα...
00:02:21

Βροχή ρουκετών από τα Ελληνικά ΠΕΠ RM-70: Άσκηση συνεργασίας και με τα «SPERWER» + Βίντεο

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού «Από...

Διαβάστε ακόμα